Toen geluk nog heel gewoon was

Dirk Musschoot

€ 24,99
Inclusief btw
Hoe het Vlaamse gezin in honderd jaar helemaal veranderde, Musschoot, Dirk, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 24 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 24 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,20.

Honderd jaar geleden werd in ons land de Bond der Talrijke Gezinnen (Gezinsbond) opgericht. De gezinnen in Vlaanderen zijn in die honderd jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond. Vrouwen kregen een pil om niet nog eens zwanger te worden en ook omdat seks gewoon leuk mocht zijn zonder dat daar een kind van hoefde te komen. Van vaders wordt nu meer verwacht dan dat ze het geld binnenbrengen, hun krant lezen en de voeten onder de tafel schuiven en vrouwen werden mondige mama's. De ontwikkeling van de techniek en de wetenschap heeft gezinnen in de voorbije honderd jaar enorm vooruitgeholpen en toch is een gezin runnen vandaag misschien complexer dan vroeger.

Dirk Musschoot vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de gezinsgeschiedenis van de voorbije honderd jaar.

Toen Geluk nog heel gewoon was heeft een hoog nostalgiegehalte, maar richt ook altijd de blik op de toekomst.

PX9789401471138

Productspecificaties

Auteur
(7)
Dirk Musschoot  
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Europese geschiedenis,   Gezin en gezondheid,   Gezinspsychologie  
Thema locatie
(67)
België  
Fonds
(28)
Lannoo  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
03/12/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
241mm, 171mm, 28mm
Pagina's
(8)
304
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product