De verlichte middeleeuwen

Seb Falk

€ 39,99
Inclusief btw
Een ontdekkingsreis door de middeleeuwse wetenschap, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 39 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 39 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,95.

Een compleet nieuwe kijk op de middeleeuwen: een periode waarin de wetenschap floreerde

Wie geleerd heeft dat de middeleeuwen primitieve tijden waren waarin mensen in barbaarse omstandigheden leefden en weinig kennis bezaten, moet deze visie na het lezen van dit boek volledig herzien. Seb Falk toont ons dat de middeleeuwen juist een reeks intelligente, verlichte wetenschappers voortbracht.

Monnik John van Westwyk is onze gids op deze reis door de onbekende middeleeuwse wetenschap. Aan de hand van middeleeuwse teksten van zijn hand, laat Falk ons kennismaken met een breed scala aan wetenschappelijke vraagstukken waar mensen als John van Westwyk over nadachten en mee worstelden.

Van het rekenen met Romeinse cijfers tot het ontcijferen van horoscopen, het genezen van ziekten en het navigeren op de sterren: lezers maken kennis met de wetenschap zoals de middeleeuwse monniken die bedreven. Het resulteert in een fascinerend verhaal waarin je stap voor stap wordt meegenomen in het brein van een reeks middeleeuwse wetenschappers.

Seb Falk doet promotieonderzoek aan de Universiteit van Cambridge. Daarvoor werkte hij voor de Britse overheid, als docent en als radiomaker. De BBC riep hem uit als New Generation Thinker van het jaar 2016-2017.

PX9789000373734

Productspecificaties

Auteur
(7)
Seb Falk  
Originele titel
(29)
The light ages : the surprising story of medieval science
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Biografie: historisch, politiek en militair,   Europese geschiedenis: middeleeuws tijdperk, middeleeuwen,   Geschiedenis van de wetenschap (hoofdzakelijk sociale wetenschappen en geesteswetenschappen)  
Thema periode
(66)
Ca. 1000 tot ca. 1500  
Trefwoorden
(73)
bart van loo,   frits van oostrom,   geschiedenis van de wetenschap,   middeleeuwen,   verlichting  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
05/11/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
238mm, 162mm, 44mm
Pagina's
(8)
400
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product