Gesproken geschiedenis

Simon Sebag Montefiore

€ 23,99
Inclusief btw
Toespraken die de wereld hebben veranderd, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

Tachtig toespraken die de wereld hebben veranderd

Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore duikt opnieuw in de geschiedenis van het woord, ditmaal aan de hand van historische toespraken. Waar brieven hun werk doorgaans uitsluitend achter de schermen verrichten, wendt Montefiore zich nu tot het grote publiek met dit eerbetoon aan de belangrijkste speeches in de wereldgeschiedenis.

Montefiore maakte een selectie van ruim tachtig toespraken, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. Sommige zijn heroïsch, aangrijpend en inspirerend, andere diabolisch, wreed en ijzingwekkend. Zijn sprekers variëren van keizers en veroveraars tot rocksterren, auteurs en sporthelden, van Churchill en Martin Luther King tot Stalin en Dzjengis Khan, en van Michelle Obama en Greta Thunberg tot Bob Dylan, Muhammad Ali en natuurlijk de onvermijdelijke Donald Trump.

De toespraken worden door Montefiore voorzien van de nodige achtergrondinformatie en speciaal voor de Nederlandstalige editie worden enkele bepalende Nederlandse en Vlaamse toespraken toegevoegd. In zijn kenmerkende toegankelijke en meeslepende stijl demonstreert Montefiore het belang, de genialiteit en in sommige gevallen de fatale fouten van deze tijdloze redevoeringen en laat hij ons zien hoe ze kleur geven aan het verleden en het heden én de toekomst kunnen verrijken.

Over Geschreven geschiedenis:
'Smeuïg, angstaanjagend, vol passie, schokkend … en ontzettend aangrijpend. Kortom: fascinerend.' The Times

Simon Sebag Montefiore is historicus, journalist en gevierd bestsellerauteur van onder andere Jeruzalem, Stalin: De jeugdjaren en Stalin: Het hof van de rode tsaar, waarvoor hij de History Book of the Ye

PX9789000371273

Productspecificaties

Auteur
(7)
Simon Sebag Montefiore  
Vertaler
(27)
Martine Both  
Originele titel
(29)
Voices of history
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Algemene en wereldgeschiedenis,   Biografie: historisch, politiek en militair,   Dagboeken, brieven en tijdschriften,   Toespraken  
Trefwoorden
(73)
churchill,   mark rutte,   martin luther king,   obama,   speeches  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
29/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
224mm, 150mm, 37mm
Pagina's
(8)
320
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product