Metropolis

Ben Wilson

€ 49,99
Inclusief btw
De grootste uitvinding van de mens, Wilson, Ben, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 49 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 49 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,45.

Een kleurrijke reis door 7000 jaar geschiedenis en 26 wereldsteden

'Bijzonder boek [...] Een zeer aangename leeservaring.' •••• NRC 

Ben Wilson laat in het geweldig geschreven Metropolis zien dat het leven in steden de kraamkamer van en de drijfveer achter de belangrijkste veranderingen was. In de tweehonderd millennia van het menselijk bestaan heeft niets ons grondiger veranderd dan de stad.

Wilson vertelt het glorieuze verhaal van de bloei van de stedelijke mensheid, beginnend in Uruk, de eerste stad in 5000 v.C. Hij laat zien dat steden nooit een noodzaak waren, maar toen ze er eenmaal waren, creëerde de nabijheid van andere mensen een enorme kracht die uitvindingen, kunst en handel tot grote hoogte dreven – een snelkookpan voor vooruitgang en beschaving.

Wilson neemt zijn lezer mee langs de beroemde steden van de afgelopen 7000 jaar, van het beginnende burgerschap in het oude Athene, de wereldwijde handel in negende-eeuws Bagdad, de rol van Londense koffiehuizen bij het ontstaan van financiële markten, het moderne huiselijke comfort in het centrum van Amsterdam tot aan het flaneren in het Parijs van de belle époque. Ook kijkt hij naar de impact die wolkenkrabbers hadden en hebben in New York, naar het uitgestrekte landschap in Los Angeles en de recente ecologische vernieuwingen in Shanghai.

Levendig, erudiet en onweerstaanbaar: Metropolis is een grand tour langs menselijke prestaties.

Ben Wilson studeerde geschiedenis in Cambridge en is de auteur van het boek Metropolis. Hij wordt regelmatig gevraagd voor tv en radio, en schreef eerder voor The Spectator, The Literary Review, The Indep

PX9789000358816

Productspecificaties

Auteur
(7)
Ben Wilson  
Originele titel
(29)
Metropolis : a history of humankind’s greatest invention
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Algemene en wereldgeschiedenis,   Industrialisatie en industriële geschiedenis,   Sociale en culturele geschiedenis,   Stedelijke gemeenschappen  
Trefwoorden
(73)
amsterdam,   athene,   bagdad,   beschaving,   los angeles,   new york,   parijs,   shanghai,   steden  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
10/02/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
238mm, 165mm, 50mm
Pagina's
(8)
560
Druk
(30)
2
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product