Voordat de bom viel

Cynrik De Decker

€ 24,99
€ 23,49 € 1,50 korting
Inclusief btw
Hoe Belgen de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki mogelijk maakten, De Decker, Cynrik, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

75 jaar geleden ontplofte boven Hiroshima een uraniumbom. Voordat de bom viel belicht de Belgische betrokkenheid bij dit keerpunt in de wereldgeschiedenis. Meermaals discussieerde Albert Einstein met Marie Curie, Werner Heisenberg en Niels Bohr in het Brusselse Hotel Métropole over nucleaire wetenschap. In 1939 overtuigde deze Duitse Nobelprijswinnaar president Roosevelt dat in de Belgische kolonie het puurste uranium gedolven werd, en dat er werk moest worden gemaakt van een onderzoek naar een atoombom. Dat Einstein een rol speelde bij de ontwikkeling van het atoomwapen, is alom geweten. Dat die bom niet mogelijk zou zijn geweest zonder de hulp van enkele Belgen, is dat veel minder. Aan de hand van buitenlandse archiefstukken wordt in Voordat de bom viel gereconstrueerd hoe één Belg de nodige grondstof leverde voor de atoombommen Little Boy en Fat Man. Nog twee landgenoten speelden een cruciale rol bij de totstandkoming van het dodelijkste wapen ooit. Ze verrichtten in Amerikaanse laboratoria baanbrekend onderzoek voor het Manhattan Project, het ultrageheime ontwikkelingsproject dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste atoombom voortbracht. In dit boek reconstrueert Cynrik De Decker een verbluffend stukje Belgische geschiedenis.
Cynrik De Decker verzamelt sinds zijn studententijd archiefstukken, beelden van
en verhalen over de nationale luchtvaartgeschiedenis. Hij publiceerde een dertigtal boeken rond het thema. Hij werkte mee aan tv-programma’s als Histories en Publiek Geheim.
PX9789089248473

Productspecificaties

Auteur
(7)
Cynrik De Decker  
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Tweede Wereldoorlog  
Thema periode
(66)
Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945)  
Thema locatie
(67)
België|||themalocatie|Hiroshima|||themalocatie|Nagasaki  
Fonds
(28)
Houtekiet  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
03/08/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
236mm, 156mm, 25mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product