Een kleine geschiedenis van Rusland

Mark Galeotti

€ 19,99
€ 18,79 € 1,20 korting
Inclusief btw
van de heidenen tot Poetin, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Rusland is een land zonder natuurlijke grenzen, zonder eenduidige etnische achtergrond, zonder een echte centrale identiteit. En toch is het een van de machtigste landen op aarde, een hoofdrolspeler op het wereldtoneel met een rijke geschiedenis van oorlog en vrede, dichters en revolutionairen. Mark Galeotti, een van de meest bevlogen Ruslandexperts, weet de geschiedenis van misschien wel â??s werelds meest onbegrepen land inzichtelijk te maken. Hij neemt ons mee naar de vorming van een natie, naar oude legendarische helden als Rurik en Vladimir de Grote, naar wonderbaarlijke vorsten als Peter de Grote en Catharina de Grote, naar de opkomst en ondergang van de Romanovs, en natuurlijk naar de Russische Revolutie, de Koude Oorlog, Tsjernobyl en het einde van de Sovjet-Unie. Tot slot beschrijft hij de opkomst van een niet al te opmerkelijke KGB-agent, Vladimir Poetin.
Mark Galeotti (1965) is werkzaam aan het Institute of International Relations in Praag en verbonden aan het Nederlandse platform Raam op Rusland. Hij is de auteur van het veelgeprezen De Vory. De Russische supermaffia en We moeten het even over Poetin hebben.
â??Compact, met veel ironie geschreven. (...) Galeotti zet Poetin terecht neer als een leider die zijn land intern heeft gestabiliseerd en het de status van grootmacht heeft terugbezorgd.â?? NRC Handelsblad â?¢â?¢â?¢â?¢â?¢
Over De Vory: â??Met De Vory is het misdaadsyndicaat dat de macht zou hebben overgenomen van de communistische partij voor het eerst gedetailleerd geanalyseerd en daarmee ook tot zijn ware proporties teruggebracht.â?? NRC Handelsblad â?¢â?¢â?¢â?¢â?¢
PX9789044644692

Productspecificaties

Auteur
(7)
Mark Galeotti  
Vertaler
(27)
Mario Molegraaf  
Originele titel
(29)
A short history of Russia
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Geschiedenis  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
12/03/2022
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
200mm, 125mm, 21mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
4
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product