Atlas van de IJssel

Tjirk van der Ziel

€ 34,95
€ 32,85 € 2,10 korting
Inclusief btw
Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 32 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 32 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,60.

De IJssel. Een vertrouwde maar onvoorspelbare rivier. Woest en dan weer kalm, rechtlijnig en dan weer kronkelend. Waar veranderingen optreden worden verhalen verteld. Bij de IJssel gaat het om een oerverhaal vanaf de vroege Middeleeuwen, van groei en expansie maar ook van neergang en krimp, en van pogingen de waterstroom telkens weer naar onze hand te zetten. Atlas van de IJssel vertelt aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefotoâ??s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen. Of het nu gaat om de IJssel van vroeger of van nu â?? de atlas bevat vele unieke beelden die voor het eerst in onderlinge samenhang worden getoond. Water beschikt over een magische aantrekkingskracht, zeker in het geval van de IJssel. Maar water wordt tegenwoordig ook steeds vaker geassocieerd met dreiging en risicoâ??s. Zo krijgen we te maken met extremere weersomstandigheden die zorgen voor meer neerslag of juist langdurige droogte. De atlas levert daarom een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van waterbeheer en klimatologische weerbaarheid. Atlas van de IJssel. Verleden, heden en toekomst stromen in elkaar over.
Tjirk van der Ziel is geograaf, onderzoeker en schrijver van verhalen over mens en natuur. Albert Corporaal is gepensioneerd ecoloog. Beiden hebben grote belangstelling voor het fenomeen landschapsbiografie, met name in relatie tot het IJssellandschap.
PX9789462583894

Productspecificaties

Auteur
(7)
Tjirk van der Ziel  
Medeauteurs
(23)
Albert Corporaal  
Thema
(64)
Geschiedenis,   Historische kaarten en atlassen,   Kaarten en atlassen  
Thema locatie
(67)
Gelderland|||themalocatie|Overijssel  
Uitgavedatum
(32)
15/03/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Nieuw product