Biljoen

Conrad Gietman

€ 49,95
€ 46,95 € 3,00 korting
Inclusief btw
Kasteel, bewoners, landschap, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 46 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 46 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,30.

Al vele keren is Biljoen bezongen, maar nooit eerder is de geschiedenis van kasteel, bewoners en landgoed zo aantrekkelijk beschreven als in dit boek. Bekendheid kreeg Biljoen vooral in zijn achttiende-eeuwse bloeiperiode, toen de verfijnde stuczaal en de befaamde waterwerken in het aangrenzende park Beekhuizen toeristische trekpleisters waren. Na de oorlog werden kasteel en landgoed steeds meer gesloten voor het publiek. Hieraan kwam pas een eind toen Geldersch Landschap & Kasteelen Biljoen in 2009 verwierf. Biljoen is een voor Nederland uniek landgoed, met internationale allure. Dit boek werpt op basis van diepgravend nieuw onderzoek een verrassend licht op de hoogtepunten, maar ook op de minder befaamde episodes uit een geschiedenis die bijna duizend jaar teruggaat. Bekende auteurs als Luuc Kooijmans, Ileen Montijn en Luc Panhuysen vertellen â??het verhaal van Biljoenâ?? in een breed cultuurhistorisch kader. Daarnaast maken de bijzondere vormgeving en vele afbeeldingen deze uitgave tot een eersteklas kijkboek. Een must voor alle liefhebbers van kastelen, tuinen en landgoederen.
PX9789462583856

Productspecificaties

Auteur
(7)
Conrad Gietman  
Thema
(64)
Architectuur: kastelen en vestingwerken,   Architectuur: paleizen, landhuizen en herenhuizen,   Geschiedenis,   Landschapsarchitectuur,   Landschapskunst en -architectuur  
Uitgavedatum
(32)
15/12/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
360
Druk
(30)
1
Nieuw product