De verbeelding van de leeuw

Bruno De Wever

€ 29,95
€ 28,15 € 1,80 korting
Inclusief btw
Een geschiedenis van media en natievorming in Vlaanderen, Willems, Gertjan, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 28 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 28 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,40.

Als anno 2020 een Vlaamse regering geleid door Vlaamsnationalisten inzet op een Vlaamse canon, weet ze waarom. De natie moet verbeeld worden om te kunnen bestaan. Dat is altijd zo geweest. Na 1830 gaven historici, literatoren, musici en beeldende kunstenaars mee vorm aan een Belgische identiteit. In deze context ontwikkelde zich gaandeweg ook een Vlaams natievormingsproject in, naast en tegen de Belgische samenhorigheid. Vandaag vraagt de Vlaamse regering aan de publieke omroep en de film- en literatuurfondsen om de Vlaamse identiteit te versterken, terwijl Vlaamse nieuwsmedia dag in dag uit Vlaanderen letterlijk en fi guurlijk op de kaart zetten. Dit boek onderzoekt hoe media en cultuur worden ingezet voor de vorming van een Vlaamse natie, en dat al sinds de 19de eeuw, tot vandaag. Bruno De Wever en Gertjan Willems brachten historici, media- en communicatiewetenschappers, politicologen en taal- en letterkundigen samen om een interdisciplinair verhaal te vertellen over media en Vlaamse natievorming. Het boek bevat bijdragen van Kevin Absillis, Marnix Beyen, Daniël Biltereyst, Els De Bens, Benjamin De Cleen, Knut De Swert, Alexander Dhoest, Kris Humbeeck, Karin Raeymaeckers, Peter Van Aelst, Roel Vande Winkel, Sebastiaan Vandenbogaerde, Hilde Van den Bulck, Sarah Van Hoof en Karel Van Nieuwenhuyse.
Bruno De Wever is hoogleraar aan de Universiteit Gent en voorzitter van de Vakgroep Geschiedenis. Hij is lid van de Onderzoekgroep Sociale geschiedenis na 1970 en leidt het Instituut voor Publieksgeschiedenis. Hij publiceerde over Belgische geschiedenis,
PX9789082684032

Productspecificaties

Auteur
(7)
Bruno De Wever  
Medeauteurs
(23)
Gertjan Willems  
Genre
(10)
Geschiedenis  
Fonds
(28)
Peristyle  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
02/07/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
231mm, 151mm, 31mm
Pagina's
(8)
416
Druk
(30)
1
Nieuw product