Wadapatja

Martin Hillenga

€ 24,95
€ 23,45 € 1,50 korting
Inclusief btw
101 Groninger tradities, gebruiken en (eigen)aardigheden, Hardcover
Aantal
Nog niet verschenen

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

â??Wie zich Nederlander wil voelen moet naar Groningen gaan.â?? Dat concludeerde de schrijver Alfred Kossmann toen hij in 1965 een rondreis maakte door Nederland. Wadapatja gaat over het eigene van Groningen. Over zaken die Nederlanders in Groningen zich Nederlands laten voelen. Of die Groningers zich juist ervan bewust maken dát ze Groningers zijn. De 101 gebundelde artikelen over â??typisch Groningsâ?? roepen een gevoel van milde verbazing, of ze zijn juist een warm bad van herkenning â?? afhankelijk van waar u als lezer vandaan of weg komt. Ook Groningers zullen regelmatig denken â??wat apart jaâ?? (uit te spreken als â??wadapatjaâ??). De rijk geïllustreerde hoofdstukken geven voortreffelijk inzicht in hoe (regionale) cultuur functioneert, hoe ze zich ontwikkelt en telkens weer vernieuwt. Ze worden voorafgegaan door een inleiding over immaterieel erfgoed en regionale identiteit. Van knipselbonen tot krentjebrij, van Groninger dracht tot de academische toga en van blaarkop tot het babyhokje. Dat allemaal van â??Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe aan â??t Wad.â?? Wadapatja is voor iedereen die zich interesseert voor immaterieel erfgoed, maar vooral voor Groningers is het boek een aanrader. Er staat een hele bult in, de teksten zijn lekker bondig en de prijs is ja bijna vergeefs.
Martin Hillenga (1972) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie volkskunde. Hij is werkzaam als zelfstandige en publiceert regelmatig over geschiedenis, taal en cultuur van Noord-Nederland.
PX9789462583450

Productspecificaties

Auteur
(7)
Martin Hillenga  
Medeauteurs
(23)
Martin Hillenga  
Thema
(64)
Culturele studies: gewoontes en tradities,   Dialect, bargoens, spreektaal en jargon,   Geschiedenis,   Samenleving en cultuur: algemeen,   Sociale en culturele geschiedenis  
Thema locatie
(67)
Groningen|||themalocatie|Groningen (provincie)  
Uitgavedatum
(32)
23/10/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
304
Druk
(30)
1
Nieuw product