Zeeuwse regenten in Parijs

Irene Storm van Leeuwen-van der Horst

€ 25,00
Inclusief btw
De reis van Johan Steengracht met zijn zoon Nicolaas en Daniel Radermacher naar Parijs in 1772, Storm Van Leeuwen-Van der Horst, Irene, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 25 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 25 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,25.

In 1772 maakte de Zeeuwse regent en admiraal Johan Steengracht met zijn zoon Nicolaas en zijn vriend Daniel Radermacher, bewonderaar van Voltaire, een reis naar Parijs. Het verslag wordt in kasteel Duivenvoorde bewaard en bevat meer dan vijftig in Parijs gekochte gravures. Het gezelschap bezocht overdag vele stadspaleizen en buitenplaatsen. â??s Avonds waren zij vaak in theaters en pretparken te vinden. Vader Steengracht liet zijn net afgestudeerde zoon kennis maken met de Franse cultuur en introduceerde hem in de wereld van de diplomatie. De drie reizigers staken hun kritiek op de Franse koning niet onder stoelen of banken. Na de publicatie van het Reisjournaal naar Engeland heeft Irene Storm van Leeuwen-van der Horst, bibliothecaris van kasteel Duivenvoorde, het Reisjournaal naar Parijs onderzocht. Naast een transcriptie van de tekst zijn in dit boek alle gravures opgenomen, evenals een navertelling en een inleiding over historische achtergronden.
PX9789087048389

Productspecificaties

Auteur
(7)
Irene Storm van Leeuwen-van der Horst  
Medeauteurs
(23)
Irene Storm van Leeuwen-van der Horst  
Fonds
(28)
Uitgeverij Verloren  
Uitgavedatum
(32)
31/08/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
224
Druk
(30)
1
Nieuw product