Levenslang oorlog

Griselda Molemans

€ 21,95
Inclusief btw
De verzwegen slachtoffers van het Japanse Keizerlijk systeem van verkrachting en dwangprostitutie tussen 1932 en 1945, Molemans, Griselda, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Troostmeisjes heten ze: Een naargeestig eufemisme voor de slachtoffers van het systeem van dwangprostitutie, dat tussen 1932 en 1945 uitgerold werd door het Japanse Keizerlijke Leger, de marine en luchtmacht in alle bezette gebieden in Zuidoost-Azië. Tot nu toe werd klakkeloos aangenomen dat er zoâ??n 200.000 troostmeisjes waren, van wie het merendeel Koreaans. De onthutsende waarheid blijkt echter jarenlang toegedekt te zijn, nota bene door het gros van de 34 betrokken landen en stadstaten die de ten minste 500.000 slachtoffers vertegenwoordigen. Geopolitieke motieven en handelsbelangen met Japan blijken zwaarder te wegen dan mensenrechten, zo ontdekte onderzoeksjournalist Griselda Molemans. Het bewijsmateriaal voor het systematische misbruik trof ze aan in archieven in Nederland, Engeland, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Zuid-Korea; met als topstukken de achter slot en grendel gelegde jurisprudentie betreffende verkrachting en dwangprostitutie; en het geldspoor van de leger- en marinebordelen. Levenslang oorlog beschrijft de volle omvang van dit wrede, vernederende systeem en de ingrijpende gevolgen die het voor de slachtoffers heeft gehad. Tot op de dag van vandaag. Griselda Molemans is werkzaam als onderzoeksjournalist en documentairemaker. Ze schreef diverse non-fictieboeken, waaronder Dochters van de Archipel, In het voetspoor van De Panter, Opgevangen in andijvielucht en De vergeten krijgers.
Griselda Molemans is werkzaam als onderzoeksjournalist en documentairemaker. Ze publiceerde 12 titels, waaronder Dochters van de Archipel, In het voetspoor van De Panter, Opgevangen in andijvielucht en De Vergeten Krijgers.
PX9789082373950

Productspecificaties

Auteur
(7)
Griselda Molemans  
Medeauteurs
(23)
Griselda Molemans  
Genre
(10)
Geschiedenis & Politiek  
Trefwoorden
(73)
japanse bezetting,   nederlands-indie,   troostmeisjes, tweede wereldoorlog, onderzoek  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
24/01/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
240mm, 171mm, 28mm
Pagina's
(8)
352
Druk
(30)
1
Nieuw product