Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren om uw navigatie ten volle te genieten.
75 jaar geleden werd Nederland bevrijd en was de Tweede Wereldoorlog ten einde. Om 75 jaar vrijheid te markeren brengen Els Quaegebeur en Julie Blik, in opdracht van het Centraal Joods overleg, de koepel van Joodse organisaties in Nederland, de verhalen van 75 Joden in Nederland in woord en beeld in het boek '75 FACESTORIES'. De korte, persoonlijke verhalen en portretfotoâ??s worden geordend per decennium vanaf 1945. Het concept van het â??stokje doorgevenâ?? zorgt voor een grote diversiteit; de Joodse Nederlanders zijn van verschillende leeftijden, afkomstig uit alle lagen van de bevolking, vroom of liberaal, bekend en onbekend, man, vrouw of kind. '75 FACESTORIES' gaat over leven, werk, school, studie en over liefde, dromen en ideeën. Het gaat over het leven nu, in deze tijd, en in de afgelopen 75 jaar waarin de Joodse gemeenschap weer een bestaan opbouwde in Nederland. De schaduw van de Sjoa zal niet verdwijnen, maar de gemeenschap kijkt sinds de oorlog vooruit. '75 FACESTORIES' geeft op een bijzondere wijze een inkijk in de diversiteit van Joods Nederland.
Julie Blik werkte als fotograaf mee aan het boek van Hannah van den Ende, Vergeet niet dat je arts bent. Joodse artsen in Nederland 1940-1945 en maakte de documentairereeks over Lenie Boeken, Holocaust-overlevende en bekend van de Amsterdamse fournituren