Tussen twee vuren

Joshua Yaffa

€ 26,99
€ 25,37 € 1,62 korting
Inclusief btw
Buigen of barsten onder het regime van Poetin, Yaffa, Joshua, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 25 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 25 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,25.

Ontluisterend portret van het huidige Rusland gezien vanuit een handvol gelukszoekers

Joshua Yaffa, gerenommeerd journalist in Moskou en correspondent voor The New Yorker, voert ons mee naar het hedendaagse Rusland en de innerlijke strijd van de aanhangers van Vladimir Poetin. Het resulteert in een rijke en meeslepende rondreis, waarbij Yaffa de meest spraakmakende Russische figuren aan ons voorstelt – van politici, ondernemers en kunstenaars tot historici. Allen gaven hun identiteit en carrière vorm in de schaduw van Poetins regime.

Verscheurd tussen hun eigen ambities en de alomtegenwoordige eisen van de staat, bewandelde ieder een eigen weg vol compromissen. Sommigen beriepen zich op sluwheid en cynisme, om zo profijt te hebben van de privileges en voordelen van de machthebbers. Anderen, minder bedreven in het politieke spel, bleven gebroken en gedemoraliseerd achter. Wat hen verbindt zijn de complexe dilemma’s en tegenstrijdigheden waar ze allemaal mee te maken hebben.

Tussen twee vuren vertelt het leven van een aantal gelukszoekers die begrijpen dat hun dromen alleen uit kunnen komen door samenwerking met de overheid. Het vinden van een compromis – hoe ver ga je, hoeveel geef je toe en met welk doel – is voor elk van hen altijd aanwezig. Het resulteert in een intiem en realistisch portret van een natie waar veel over wordt gesproken maar die door weinigen echt wordt begrepen.

 

Joshua Yaffa is de correspondent in Moskou voor The New Yorker. Tijdens zijn vijf jaar in Rusland heeft Yaffa geschreven voor de Economist, The New York Times Magazine, Bloomberg Businessweek, Fo

PX9789000356102

Productspecificaties

Auteur
(7)
Joshua Yaffa  
Medeauteurs
(23)
Joshua Yaffa  
Vertaler
(27)
Martine Both  
Originele titel
(29)
Between two fires : truth, ambition and compromise in Putin's Russia
Genre
(10)
Geschiedenis & Politiek  
Thema
(64)
Geschiedenis van specifieke landen,   Marxisme en communisme,   Sociale en culturele geschiedenis,   Waargebeurde verhalen over moed, uithouding en overleving  
Thema locatie
(67)
Rusland  
Trefwoorden
(73)
poetin,   politiek,   putin,   rusland,   russische identiteit,   sovjet-unie  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
28/02/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
231mm, 151mm, 36mm
Pagina's
(8)
392
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product