Zorg(e)loze jeugd

Romy de Jong

€ 50,00
Inclusief btw
Een multidisciplinair onderzoek naar een juridische grondslag voor de gedwongen bescherming van transitiejongeren, onb.uitv.
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 50 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 50 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,50.

Een zorg(e)loze jeugd verwijst naar jongeren die zich ontworstelen aan de zorg die eigenlijk nog niet gemist kan worden. Centraal in dit onderzoek staan transitiejongeren. Dit zijn jongmeerderjarige residentiële zorgverlaters met complexe en meervoudige problemen, bij wie in verband met het onttrekken aan zorg de dringende noodzaak wordt gevoeld door hulpverleners om (ook) na het bereiken van de meerderjarigheid en na het vertrek uit de residentiële jeugdhulpverlening, zorg te verlenen. Een juridische grondslag voor voortgezette gedwongen bescherming wordt verondersteld noodzakelijk te zijn, maar deze is er momenteel niet of nauwelijks vanwege - onder meer - de beperkte mogelijkheden in het jeugdbeschermingsrecht. Bijzonder aan dit proefschrift is dat de problematiek is onderzocht vanuit verschillende perspectieven. Naast een rechtswetenschappelijke analyse, bestaat het onderzoek uit een sociaalwetenschappelijke en medisch-wetenschappelijke analyse van transitieproblematiek. Vanuit de verbinding tussen deze wetenschappen is de onderzoeker tot conclusies gekomen. Dit boek is bedoeld voor professionals die vanuit de academie of de praktijk betrokken zijn bij de (al dan niet gedwongen) residentiële of andere jeugdhulpverlening voor jongeren met complexe meervoudige problemen.
PX9789046609903

Productspecificaties

Auteur
(7)
Romy de Jong  
Medeauteurs
(23)
Romy de Jong  
Fonds
(28)
Maklu Uitgevers N.V.  
Uitgavedatum
(32)
11/09/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
480
Druk
(30)
1
Nieuw product