Psychische schade

S.D. Lindenbergh

€ 44,00
Inclusief btw
Civielrechtelijke aansprakelijkheid voor schade door aantasting van geestelijke gezondheid, verdriet, angst, spanning, frustratie, ergernis en (ander) onbehagen, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 44 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 44 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,20.

Psychische aandoeningen kunnen ten minste zo invalideren als fysieke aandoeningen. Psychische schade roept in het aansprakelijkheidsrecht niettemin eigen vragen op, over onrechtmatigheid, relativiteit, causaal verband en schadebegrip. Die worden in dit boek samengebracht behandeld aan de hand van deelgebieden waarop psychische schade zich manifesteert: seksueel misbruik, overbelasting door werk, confrontatie met een schokkende gebeurtenis. Wanneer geen sprake is van objectiveerbaar geestelijk letsel, maar van verdriet, spanning, frustratie, ergernis of ander onbehagen, kan er niettemin aanleiding zijn om daarvoor aansprakelijkheid aan te nemen. Onder welke omstandigheden dat het geval is, wordt ook in dit boek verkend. Siewert Lindenbergh is hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De rode draad in zijn onderzoek is â??vergoeding van tranen met duitenâ??. Naast hoogleraar is hij onder meer raadsheerplaatsvervanger en lid van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.
PX9789462907003

Productspecificaties

Auteur
(7)
S.D. Lindenbergh  
Medeauteurs
(23)
S.D. Lindenbergh  
Fonds
(28)
Boom Juridische uitgevers  
Uitgavedatum
(32)
14/11/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
104
Druk
(30)
1
Nieuw product