Politieke intelligentie

Dees van Oosterhout

€ 22,99
€ 21,61 € 1,38 korting
Inclusief btw
Meer invloed? Weten hoe de hazen lopen!, Van Oosterhout, Dees, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 4 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Of je die mooie klus krijgt toegeschoven, op beslissende momenten aan tafel zit, draagvlak vindt voor je ideeën of die felbegeerde aanstelling weet binnen te slepen? Natuurlijk spelen je inhoudelijke kwaliteiten een rol. Maar daarmee kom je er niet. Want hoe deskundig je ook bent: 80% van je succes hangt af van je relaties met anderen. Wil je je invloed dus écht vergroten? Dan moet je weten hoe de hazen lopen.

Jezelf zijn én slim opereren op de werkvloer: dat is politieke intelligentie. In dit boek laat Dees van Oosterhout zien hoe je het speelveld in kaart brengt en daar invloed op uitoefent. Hoe ga je om met machtsverschillen? Hoe achterhaal je de verborgen belangen? Hoe doorbreek je sabotagegedrag? Hoe creëer je commitment? Hoe versterk je je netwerk? Hoe sluit je slimme deals? Hoe neem je krachtige besluiten? Strategisch kunnen denken en handelen: daar draait het om.

Dat leer je niet via een cursus, training of opleiding, maar vol in de wind. Dit boek vult het gat tussen (business)school en praktijk. Benieuwd hoe je je doelen en ambities bereikt, zonder rattengedrag te vertonen? Hier zijn de spelregels!

Dees van Oosterhout is directeur van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze werkt als zelfstandig adviseur in de top van overheid en bedrijfsleven. Het is haar passie om haar opdrachtgevers zodanig te ondersteunen, dat zij vanuit hun kracht en authenticiteit hun beoogde doelen en gedragen resultaten halen. Eerder verschenen van haar hand de boeken Procesregie, Procesinterventies en Toolkit procesregie.

'Dees van Oosterhout snijdt met dit boek een cruciaal onderwerp aan dat lange tijd onderbelicht is gebleven: politieke intelligentie. Een must voor iedere manager die het speelveld met een ijzersterke strategie wil betreden.' - Ruud IJzelendoorn, directeur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam

Trefwoorden: Succesvol werk persoonlijke strategie machtsverschillen netwerk speelveld invloed politieke intelligentie Dees van Oosterhout handleiding

PX9789089654991

Productspecificaties

Auteur
(7)
Dees van Oosterhout  
Medeauteurs
(23)
Dees van Oosterhout  
Fonds
(28)
Van Duuren Management  
Uitgavedatum
(32)
05/03/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
236
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product