De kracht van samen

Hella van der Wijst

€ 22,99
Inclusief btw
Kroniek van een crisis, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 22 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 22 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,10.

Is het toeval dat juist de dorpen met een grote sociale samenhang zo hard zijn getroffen door het coronavirus? Kleine dorpen op de Veluwe, in Limburg, en natuurlijk de kleine dorpen in Noord-Oost Brabant waar de coronacrisis begon in Nederland. Boekel, Uden, Meijerijstad: de geboortestreek van Hella van der Wijst was lang het epicentrum. Met deze vraag in het achterhoofd vertaalt de schrijver de crisis in haar achterland van binnenuit in een eigentijdse streekkroniek. Sleutelfiguren en bekenden van Hella vertellen haar over de impact van de crisis op hun leven. We leven mee met Kees van Rooij (burgemeester Meijerijstad), Ton Claessen (begrafenisondernemer), Nathalie Zutphen-van Lieshout (IC-verpleegkundige Bernhove), Clemens Geenen (schooldirecteur), Jos Swanenberg (bijz. hoogleraar cultuurgeschiedenis) en zuster Agnes Vos (overste van de Zusters van Liefde in Schijndel). Verder zoomt het boek in op een aantal krachtige persoonlijke verhalen. En zoomt het weer uit naar de vele mooie initiatieven van sociale verbondenheid die zijn geboren in dat verdriet.
PX9789493198067

Productspecificaties

Auteur
(7)
Hella van der Wijst  
Thema
(64)
Omgaan met stress,   Omgaan met ziekte en specifieke gezondheidstoestanden,   Samenleving en cultuur: algemeen,   Waargebeurde verhalen: algemeen,   Waargebeurde verhalen over moed, uithouding en overleving  
Trefwoorden
(73)
coronavirus,   crisis,   persoonlijke verhalen,   sociale verbondenheid  
Fonds
(28)
Zilt  
Uitgavedatum
(32)
06/03/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
176
Druk
(30)
3
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product