De Rodchenkov-affaire

Grigory Rodchenkov

€ 22,99
€ 21,61 € 1,38 korting
Inclusief btw
Hoe ik Ruslands geheime dopingregime ten val bracht, Rodchenkov, Grigory, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

In De Rodchenkov-affaire, over het grootste dopingschandaal uit de sportgeschiedenis, vertelt klokkenluider Grigori Rodchenkov, bekend van de Oscarwinnende Netflix-documentaire Icarus, zijn complete verhaal: van het moment dat hij als sporter zelf toevlucht zocht tot doping tot het moment dat Vladimir Poetin hem bombardeerde tot Ruslands staatsvijand nummer 1.

De omvang van het Russische dopingprogramma was lang een van de grootste raadselen van de (sport)geschiedenis. Decennialang was dr. Grigory Rodchenkov de spil in een door de staat gerunde en op fraude gebaseerde propagandamachine ten bate van de Russische zaak. Het antidopinginstituut waaraan Rodchenkov leiding gaf bleek in de praktijk een organisatie die het massale gebruik van stimulerende middelen door Russische sporters moest verhullen.

Wanneer de wereld medio 2014 de ware aard van het geheime programma begint te doorgronden en twee van Rodchenkovs collegaâ??s onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen, wijkt hij uit naar Amerika. Rodchenkov duikt onder en doet in de onthullende Oscarwinnende documentaire Icarus voor het eerst verslag van zijn duistere werkzaamheden.

De Rodchenkov-affaire is een fascinerende vorm van hedendaagse geschiedschrijving; een reallifethriller waar George Orwell zijn vingers bij af zou likken.

Dr. Grigory Rodchenkov (1958) werkte jarenlang als onderzoeker bij het Russische ‘antidopinglaboratorium’, een instituut waarvan hij van 2005 tot 2015 directeur was. Zelf was Rodchenkov – dankzij doping – ooit een verdienstelijk hardloper. Inmidde
PX9789026345814

Productspecificaties

Auteur
(7)
Grigory Rodchenkov  
Vertaler
(27)
Bookmakers Vertalersteam  
Originele titel
(29)
The Rodchenkov affair : how I brought down Putin's secret doping empire
Genre
(10)
Waargebeurde verhalen  
Thema
(64)
Drugshandel en drugstransport,   Drugsmisbruik/doping in de sport,   Memoires,   Olympische en Paralympische Spelen,   Sportgeschiedenis  
Thema locatie
(67)
Rusland  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
19/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 136mm, 28mm
Pagina's
(8)
288
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product