De energiebalans

Herman Pontzer

€ 23,99
Inclusief btw
Begrijp je lichaam: verbrand calorieën, val af en blijf gezond, Pontzer, Herman,
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

We verbranden 2000 calorieën per dag. En als we bewegen en minder koolhydraten eten, vallen we af. Toch? Fout. De energiebalans van Herman Pontzer zet alles wat we dachten te weten over eten, verbranden en afvallen volledig op zijn kop.

Wist je dat jager-verzamelaars als de Hadza evenveel energie verbranden als wij, wanneer we de hele dag Netflix zitten te kijken? Dat klinkt misschien onmogelijk, maar De energiebalans bewijst het tegendeel. Dit boek zet alles wat je denkt te weten over eten, verbranden en afvallen volledig op zijn kop.

Pontzer, een van de meest vooraanstaande onderzoekers binnen de evolutionaire antropologie, zet met behulp van feiten, anekdotes en illustraties op toegankelijke wijze uiteen hoe je metabolisme alles in het lichaam beïnvloedt, van fertiliteit tot het immuunsysteem. Hij weerlegt dieethypes, vertelt hoe we eigenlijk nog steeds jager-verzamelaars zijn en leert je je eigen lichaam begrijpen.

Dit is geen dieetboek: Pontzer laat je op wetenschappelijke wijze inzien hoe en waarom het menselijk lichaam calorieën verwerkt. De juiste balans tussen vezelrijk eten en genoeg bewegen is immers de motor achter een gezond leven. Na een avond met dit boek begrijp je waarom. Het resultaat is een onthullend, onomwonden en vermakelijk boek dat de manier waarop je eet, beweegt en leeft voorgoed zal veranderen.

'Dit heeft enorme consequenties voor onze kijk op lichaamsbeweging, voeding en de volksgezondheid.' - The Sunday Times

'Dit boek zal je doen twijfelen aan wat je denkt te weten over metabolisme en je taille.' - Stephan Guyenet, auteur van The Hungry Brain

HERMAN PONTZER is hoofddocent Evolutionary Anthropology aan Duke University en is verbonden aan het Duke Global Health Institute. Hij is een internationaal gerespecteerd onderzoeker op het gebied van menselijke energie en evolutie. Voor zijn research reis
PX9789401616294
2 Items

Productspecificaties

Auteur
(7)
Herman Pontzer  
Medeauteurs
(23)
René van Veen  
Genre
(10)
Literaire non-fictie  
Thema
(64)
Immunologie,   Metabolisme,   Onvruchtbaarheid en bevruchting,   Populairwetenschappelijke geneesmiddelen en gezondheid,   Vermageringskuren en diëten  
Fonds
(28)
Xander Uitgevers B.V.  
Uitgavedatum
(32)
06/01/2022
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 142mm, 44mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product