Beeldenstorm

Bas Heijne

€ 19,99
€ 18,79 € 1,20 korting
Inclusief btw
Heijne, Bas, Hardcover
Aantal
Nog niet verschenen. Wordt verwacht op 31/03/2023

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Niets spreekt meer vanzelf. Onze relatie met de maatschappij waarin we leven, met onze geschiedenis, met onze cultuur en met de natuur, en zelfs met onze biologische identiteit is uitermate turbulent geworden â?? en is ook het onderwerp van een fel en gepolariseerd debat. De #MeToo- en Black Lives Matter-bewegingen hebben aardverschuivingen teweeg gebracht. De wereldwijde coronacrisis heeft tal van zekerheden op losse schroeven gezet. Beleven we een radicale omslag ten goede, een humanistische revolutie? Of gaan we tijden van crisis en chaos tegemoet? Hoe moeten we ons opnieuw leren verhouden tot de wereld om ons heen?
Net als in zijn alom geprezen essay Mens/Onmens (â??een schitterend portret van onze tijdâ??) richt P.C. Hooftprijs-winnaar Bas Heijne zijn borende blik op onze verwarde wereld. Opnieuw komt hij met verrassende inzichten, legt hij schurende dilemmaâ??s bloot. In zijn kenmerkende, glasheldere stijl laat hij zien voor welke beslissende keuzes we staan. Niet in de verre toekomst. Niet overmorgen. Nu.
Bas Heijne is schrijver, essayist en vast verbonden aan NRC Handelsblad. Hij schreef veelbesproken essays als Moeten wij van elkaar houden? (2011), Mens/Onmens (2020; negende druk) en Onbehagen (uitgebreide editie 2020; dertiende druk).
â??Een van de scherpste denkers van onze tijd.â?? Rutger Bregman
â??Heijne is Nederlands beste tijdgeestfluisteraar.â?? Filosofie Magazine
â??Bas Heijne is een schrijver met een bijzondere positie als columnist en essayist, die over een enorme verscheidenheid aan actuele onderwerpen en kwesties schrijft.â?? Juryrapport P.C. Hooft-prijs 2017
PX9789044647709

Productspecificaties

Auteur
(7)
Bas Heijne  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitgavedatum
(32)
31/03/2023
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
128
Druk
(30)
1
Nieuw product