De gelukkigste man van Nederland

Joost de Vries

€ 20,99
€ 19,73 € 1,26 korting
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

Wie is de echte Mark Rutte?
Who cares?
Interessanter dan hoe Rutte uitgroeide tot de onaantastbare premier die hij nu is (of waar en met wie hij met vakantie gaat), is de vraag wat het zegt dat Nederland zich al een decennium laat leiden door een politicus die er prat op gaat geen langetermijnvisie te hebben en geen grote overtuigingen. Heeft Nederland die dan ook niet?
In De gelukkigste man van Nederland schrijft Joost de Vries over hoe politiek onze cultuur beïnvloedt - en omgekeerd. In speelse, wervelende essays over onder meer Mark Rutte en Badr Hari, Voetbal Inside en De luizenmoeder, Rutger Bregman en Ilja Leonard Pfeijffer portretteert De Vries een land dat graag klaagt, maar als het erop aankomt diep tevreden lijkt met zichzelf.
In De gelukkigste man van Nederland stelt Joost de Vries de hamvraag: wat betekent het om overeind te blijven in een wereld die steeds sneller verandert?

Joost de Vries (1983) is adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Sinds zijn debuutroman Clausewitz in 2010 geldt hij als een van de toonaangevende schrijvers van zijn generatie, van zowel romans als essays. Zijn essaybundel Vechtmemoires werd genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs. Zijn roman De republiek werd onder meer bekroond met de Gouden Boekenuil en werd in meer dan tien talen vertaald.

Over De republiek:
â??Een wervelende leeservaring, vol verwijzingen naar Mulisch, Hitlergrappen, knipogen naar hedendaagse cultuur en vermakelijke literaire spielerei.â??
DE MORGEN

Over Vechtmemoires:
â??Hij schrijft jaloersmakend glashelder, soepel, grappig en bedriegelijk eenvoudig. Subliem.â??
DE STANDAARD ****

Over Rustig aan tijger:
â??Joost de Vries bewijst opnieuw dat hij een van de opwindendste schrijvers van zijn generatie is.â??
HUMO
PX9789044647648

Productspecificaties

Auteur
(7)
Joost de Vries  
Genre
(10)
Literaire non-fictie  
Thema
(64)
Politiek en overheid  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
29/01/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 138mm, 20mm
Pagina's
(8)
264
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product