De wijkagent

Jan Schoenmaker

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
Twintig jaar op de tippelzone, Schoenmaker, Jan, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

De wijkagent van Jan Schoenmaker: Hoe een wijkagent een van de beruchtste tippelzones van Nederland tot een internationaal voorbeeld wist te maken.

Als Jan Schoenmaker in 1992 wordt gevraagd om wijkagent te worden in de Utrechtse wijk Transwijk, weet hij zeker dat hij het niet langer dan een jaar zal doen. Hij wil wel wijkagent zijn, maar niet dáár. In deze wijk ligt namelijk een beruchte tippelzone. Als strenggelovig opgevoede, stugge West-Fries heeft Schoenmaker niets met drugsverslaving en prostitutie. En juist deze problematiek zal nu het grootste deel van zijn werk uitmaken.

Dat ene jaar werden er uiteindelijk bijna twintig, een periode waarin de Utrechtse tippelzone met hulp van Schoenmaker verandert van het afvoerputje van de maatschappij in een veilige werkplek voor prostituees, die zelfs in het buitenland als voorbeeld dient. Samen met zijn collegaâ??s en andere instanties slaagt hij erin met intensief contact, veel geduld en af en toe streng optreden zoâ??n veertig vrouwen uit handen van mensenhandelaren en uit de greep van de verslaving te redden.

In De wijkagent schetst Jan Schoenmaker een wereld van geweld en bedreigingen, van eenzaamheid en uitzichtloosheid, maar ook van bizarre en hilarische voorvallen. Zijn boek is een reis door deze typische jarenzestigwijk en een ode aan zijn bijzondere, veelkleurige inwoners.

Bert Muns (1960) werkt bij het Cold Case-team van de politie in Amsterdam. Daarnaast is hij tekst- en scriptschrijver en publiceerde hij verschillende politieromans, een literaire thriller en is hij ghostwriter van diverse biografieën, waaronder het s

PX9789026350443

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jan Schoenmaker  
Medeauteurs
(23)
Bert Muns  
Genre
(10)
Literaire non-fictie  
Thema
(64)
Autobiografie: historisch, politiek en militair,   Memoires,   Mensenhandel,   Seksueel misbruik en seksuele intimidatie,   Waargebeurde verhalen over overleving van misbruik en onrecht  
Thema periode
(66)
Ca. 1990 tot ca. 1999  
Thema locatie
(67)
Utrecht  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
07/11/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 137mm, 24mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product