De geuren van de wereld

Harold McGee

€ 49,99
€ 46,99 € 3,00 korting
Inclusief btw
De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken, McGee, Harold, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 46 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 46 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,30.

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Hij studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde daarnaast een graad in

PX9789046824603

Productspecificaties

Auteur
(7)
Harold McGee  
Vertaler
(27)
Jacques Meerman  
Genre
(10)
Algemene non-fictie - informatief  
Thema
(64)
Chemie,   Kookkunst / eten en drinken etc  
Fonds
(28)
Nieuw Amsterdam  
Uitgavedatum
(32)
01/04/2021
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
246mm, 171mm, 47mm
Pagina's
(8)
624
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product