Paul Dogger

Peter Zantingh

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
Het tennistalent dat ten onder ging aan botte pech, drugs en zichzelf, Zantingh, Peter, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 4 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Het tennistalent dat ten onder ging aan blessures, drugs en zichzelf

In de lente van 1988 is iedereen dol op Paul Dogger. Zestien jaar pas, maar hij zet de nummer één van de wereld, Ivan Lendl, te kijk met slim en brutaal tennis. Het grootste Nederlandse talent in lange tijd, vindt iedereen – beter nog dan zijn boezemvriend Richard Krajicek. Hij tekent een lucratieve sponsordeal en krijgt als eerste Nederlandse tennisser ooit een eigen kledinglijn bij Adidas. Alles gaat vanzelf, en de wereld ligt aan zijn voeten.

Het jaar daarna gaat het al mis. Dogger loopt een longontsteking op, gevolgd door een reeks blessures. Een jaar lang staat hij aan de kant – en als hij terugkeert in het circuit, blijkt het spel te zijn veranderd. Het powertennis heeft zijn intrede gedaan, en Dogger heeft de boot gemist. Hij slaat aan het twijfelen, maakt verkeerde keuzes en speelt op een gegeven moment ballen met opzet uit om naar Ajax te kunnen. Langzaam wordt duidelijk dat hij zijn belofte nooit zal kunnen inlossen. Op zijn 23e stopt hij met proftennis.

Terwijl zijn maatje Richard Krajicek hem voorbijstreeft en ten slotte Wimbledon wint, glijdt Paul Dogger razendsnel af. Hij weet zich geen raad met de oneindige vrijheid en de volle bankrekening. Hij raakt aan de drugs en verliest zijn vader aan de spierziekte MS. In Paul Dogger vertelt hij openhartig over zijn leven, en spaart hij zichzelf bepaald niet. Het resultaat is pijnlijk, intiem en hartverscheurend.

Peter Zantingh (1983) is journalist bij NRC. Hij schreef drie romans, met Na Mattias (boekentip bij DWDD, maart 2018) als meest recente. Voor de krant schreef hij onder meer De dag dat Berry van Aerle Eur

PX9789000366651

Productspecificaties

Auteur
(7)
Peter Zantingh  
Medeauteurs
(23)
Peter Zantingh  
Genre
(10)
Non Fictie  
Trefwoorden
(73)
adidas,   blessure,   drugs,   paul dogger,   richard krajicek,   tennis,   topsport,   wimbledon  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
15/11/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 140mm, 21mm
Pagina's
(8)
288
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product