Noem geen namen

Astrid Sy

€ 19,99
€ 18,79 € 1,20 korting
Inclusief btw
Sy, Astrid, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Noem geen namen is de indrukwekkende roman van historicus en presentator Astrid Sy over drie jonge vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen uit handen van de naziâ??s redden. Astrid kwam op het idee voor dit boek toen ze las over de moedige jonge vrouwen en mannen die in de oorlog betrokken waren bij het smokkelen van opgepakte Joodse kinderen in de Crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam.

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

Astrid Sy is behalve historicus, presentator (Andere Tijden) en schrijver ook als onderzoeker betrokken bij het Nationaal Holocaust Museum. In haar boek neemt ze de lezer mee naar een tijd waarin gewone, jonge mensen uitzonderlijke keuzes moesten maken en hun leven in de waagschaal stelden voor kinderen van wie ze zelfs niet eens de namen kendenâ?¦

Astrid Sy (1987) is historicus, presentator van Andere tijden en schrijver. In de zomer van 2020 was ze te zien in De slimste mens. Ze is als onderzoeker betrokken bij het nog te realiseren Nationaal Holocaust Museum.


De indri

PX9789024592623

Productspecificaties

Auteur
(7)
Astrid Sy  
Genre
(10)
Young adult  
Thema
(64)
Kinderen / tieners: algemeen: jodendom,   Kinderen / tieners: algemeen: oorlogen, veldslagen, strijdkrachten,   Kinderen / tieners: fictie: historische fictie,   Kinderen / tieners: waargebeurde verhalen verteld als fictie  
Thema doelgroep
(70)
Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar  
Fonds
(28)
Luitingh Sijthoff  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
30/04/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
219mm, 147mm, 36mm
Pagina's
(8)
512
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product