Tweestrijd (Printing-On-Demand)

Paul Dowswell

€ 17,99
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 17 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 17 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,85.

Het is oktober 1944. Londen ligt onder vuur. Duitse raketten vliegen sneller dan het geluid en slaan zonder waarschuwing in. De zestienjarige Yvie Russell en haar familie hebben de Blitz overleefd, maar weten ze deze nieuwe dreiging ook te doorstaan?

Ook de Poolse dwangarbeider Tomasz Nowicki vreest voor zijn leven. Onder erbarmelijke omstandigheden bouwt hij V2-raketten voor de Duitsers, terwijl hij betwijfelt of hij zijn zeventiende verjaardag zal halen.

De Nederlandse Marijke de Haan ziet steeds meer van deze raketten opduiken in het bos vlak bij het dorp waar ze woont. Samen met haar vriend Thijs riskeert ze haar leven door ze te fotograferen voor het verzet.

De jonge Duitse soldaat Rolf Maier heeft de opdracht gekregen om het V2-lanceerplatform te bewaken. Hij weet dat de oorlog verloren is en verwacht te worden gedood nog voordat deze eindigt.

Naarmate de herfst verstrijkt, raken de levens van Rolf, Marijke, Tomasz en Yvie steeds verder verstrengeld. Wie van hen weet de oorlog te doorstaan en wie zal de naderende winter niet overleven?

â??Het is Paul Dowswell met â??Tweestrijdâ? weer gelukt om een spannend en boeiend oorlogsboek te schrijven, waarin jongeren de hoofdrol spelen.â?? â?? Joyce Limpens, Boekhandel Dominicanen

PX9789026623622

Productspecificaties

Auteur
(7)
Paul Dowswell  
Vertaler
(27)
Ernst Bergboer  
Genre
(10)
Young adult  
Thema
(64)
Kinderen / tieners: fictie: historische fictie,   Kinderen / tieners: fictie: leger en oorlog,   Tweede Wereldoorlog fictie  
Thema locatie
(67)
Europa  
Thema doelgroep
(70)
Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar  
Fonds
(28)
KokBoekencentrum Jeugd  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
13/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
210mm, 140mm, 21mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product