Glop

Daan Remmerts de Vries

€ 19,90
Inclusief btw
Remmerts de Vries, Daan, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

In 2015 zakte er plotseling een stuk straat weg in het kleine steegje Glop in de binnenstad van Hoorn. Toen archeologen afdaalden in het donkere gat, stonden zij tot hun knieën in het water van een lange ondergrondse gang. Die was honderden jaren daarvoor aangelegd voor de afvoer van afval van de mensen in de stad erboven. Toen een grote zuigwagen de gang begon leeg te halen, kwamen ook de spullen die mensen in de loop der tijd hadden weggegooid weer tevoorschijn, als puzzelstukjes van de levens die hier eeuwenlang geleefd werden. Zo gaat 'Glop' over de geschiedenis van alledag. Elke stad, iedere straat en ieder huis heeft wel een verhaal. Wanneer je weet waar je moet zoeken, kun je dat verhaal stukje bij beetje ontrafelen. De puzzelstukjes zitten niet alleen verstopt onder de grond, maar ook achter muren of in een plafond. Ga je mee op zoek? 'Glop' werd getekend door Josje van Leeuwen, die jarenlang werkzaam was voor Archeologie West-Friesland. Meervoudig Griffelwinnaar Daan Remmerts de Vries schreef er teksten bij. Samen leiden zij ons op aanstekelijke wijze door de geschiedenis.
PX9789089673381

Productspecificaties

Auteur
(7)
Daan Remmerts de Vries  
Illustrator / tekenaar / fotograaf
(26)
Josje van Leeuwen  
Genre
(10)
Kinderen  
Thema
(64)
Geschiedenis,   Kinderen / tieners: algemeen: geschiedenis en het verleden,   Kinderen / tieners: algemeen: ontdekken en verkennen,   Kinderen / tieners: fictie en waargebeurde verhalen,   Kinderen / tieners: fictie: historische fictie  
Fonds
(28)
Hoogland & Van Klaveren, Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
15/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
349mm, 250mm, 10mm
Pagina's
(8)
32
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product