Grensgevallen

René Eijsermans

€ 18,95
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Het verhaal begint in 1933 en eindigt tien jaar later. Hoofdrolspelers zijn Siem en Hannes, kinderen in het begin, volwassenen aan het eind van het verhaal. Meteen zijn er overeenkomsten en tegenstellingen: zowel de vader van Siem als die van Hannes zijn grenswachter bij een kleine grenspost aan de Duitse grens. De een is Nederlander, de ander is Duitser. De vaders zijn bevriend, hun zoons ook. Maar de opkomst van Hitler-Duitsland verandert de verhoudingen drastisch. Wanneer Hannes lid moet worden van de Hitlerjugend en er door zijn toedoen een dodelijk slachtoffer valt, begint de Gestapo in het verhaal een rol op te eisen die ze niet meer afstaat. Aan de Nederlandse kant begint de oorlogsdreiging vanaf 1939 voelbaar te worden en uiteindelijk mondt die uit in de aanval op 10 mei. Het zal ook de dag worden die voor zowel Siem als Hannes ernstige gevolgen zal hebben. Verraad en bedreiging doen hun intrede. Een van de jongens belandt zelfs tijdelijk in een kamp, terwijl de ander in Duitsland de verschrikkingen van een nachtelijk bombardement moet ondergaan. Ondanks alles worden ook nieuwe vriendschappen en jonge liefde onderdeel van het verhaal. Uiteindelijk komen vriend en vijand samen in de onherbergzame streek van Noord-Frankrijk, in een fort van de Maginotlinie en wordt er afgerekend.
PX9789090329734

Productspecificaties

Auteur
(7)
René Eijsermans  
Medeauteurs
(23)
René Eijsermans  
Thema
(64)
Europese geschiedenis,   Historische fictie,   Kinderen / tieners: fictie en waargebeurde verhalen,   Militaire geschiedenis,   Tweede Wereldoorlog fictie  
Thema periode
(66)
20e eeuw, ca. 1900 tot ca. 1999  
Fonds
(28)
Bravo Donkeyman  
Uitgavedatum
(32)
11/03/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
416
Druk
(30)
1
Nieuw product