De Exenkring

Paul Jacobs

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Wanneer cineast Frederik De Ridder een lovende film wil maken over het leven van de Vlaamse schrijver Jef Geeraerts, laat een onbekende saboteur de opnamen in het honderd lopen. Nog geen week later worden enkele machoparlementsleden op een plechtige receptie schaamteloos in hun hemd gezet. Beide acties worden opgeëist door een kleine groep rabiate feministen: de Exenkring. Het is duidelijk: de beruchte #MeToo-woede is van de Verenigde Staten naar Vlaanderen overgewaaid. Thomas Breens maakt de wraakoefeningen van de Exenkring slechts vanaf een afstand mee, maar dan valt tijdens een televisiedebat een eerste dode. Wanneer enkele militante mannen in de tegenaanval gaan en zijn vriendin Kristien bij hun schermutselingen betrokken wordt, kan Thomas niet langer aan de kant blijven staan... De Exenkring, het elfde deel van de serie rond de voormalige televisiemaker Thomas Breens, speelt zich af in het pittoreske stadje Veere, in de Kempense bossen en in het Zuid-Franse kuuroord Joséphine-les-Bains. Nog meer dan in de vorige verhalen komt Thomas in dit boek in aanraking met verbluffende intriges en machten die sterker zijn dan hemzelf. En met jeugdzonden die blijkbaar niemand hem ooit heeft vergeven.
Paul Jacobs werd na zijn loopbaan als radioproducer bij de VRT voltijds schrijver. Hij publiceerde elf misdaadromans, vier bundels met verrassende verhalen en in 2014 zijn autobiografie, Ik moest hier toevallig zijn.
PX9789089248145

Productspecificaties

Auteur
(7)
Paul Jacobs  
Medeauteurs
(23)
Paul Jacobs  
Reeks
(12)
Thomas Breens  
Volgnummer
(24)
11
Genre
(10)
Thriller & Spanning  
Thema
(64)
Misdaad en mysteryfictie,   Misdaad en mystery: privédetective / amateurdetectives,   Thriller / spannende fictie  
Thema locatie
(67)
Frankrijk  
Trefwoorden
(73)
#metoo,   exenkring,   intriges,   jef geeraerts,   joséphine-les-bains,   kuuroord,   misdaad,   paul jacobs,   thomas breens,   thriller,   vee  
Fonds
(28)
Houtekiet  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
20/05/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
220mm, 140mm, 27mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product