Kruispunt

Jonathan Franzen

€ 25,00
€ 23,50 € 1,50 korting
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

Het is 23 december 1971, het weerbericht belooft een witte kerst en ieder lid van de familie Hildebrandt staat op een kruispunt. Vader Russ, hulpprediker van een progressieve kerk in een voorstadje van Chicago, wil zich bevrijden uit zijn liefdeloze huwelijk â?? zonder te weten dat zijn labiele vrouw Marion met dezelfde gedachte speelt. Hun oudste zoon Clem komt voor de feestdagen naar huis met een beslissing die zijn vader zal verbijsteren. Clems zusje Becky, vanouds de populairste cheerleader op haar school, is onder de bekoring geraakt van de hippiecultuur, en hun puberbroer Perry is het beu om als drugsdealer het geld bijeen te sprokkelen voor zijn eigen verslaving. Iedere Hildebrandt is op zoek naar een beter leven en ziet zich daarin door de anderen gedwarsboomd. Jonathan Franzen wordt al jaren geprezen om zijn onvergetelijke personages en zijn scherpe beeld van het moderne Amerika. Nu, in Kruispunt, tekent hij de generatie die aan de wieg stond van onze hedendaagse dilemmaâ??s. Een tijd waarin alles anders was en toch ook wezenlijk hetzelfde. Met zijn karakteristieke humor en briljante verhaallijnen neemt hij ons vijftig jaar mee terug, naar een wereld waarin we kunnen zien wie we altijd al zijn geweest. Kruispunt is, meer nog dan Franzens vorige romans, een krachttoer van verweven perspectieven, briljante observaties en een constante verhalende spanning. Een radicaal onderzoek naar de menselijke mythe met de familie Hildebrandt, die de politieke, intellectuele en sociale tegenstromen van de afgelopen halve eeuw bezeilt.
Jonathan Franzen (1959) brak in 2001 internationaal door met zijn meesterwerk De correcties, waarvoor hij de National Book Award ontving, en publiceerde in 2010 Vrijheid, dat door velen wordt gezien als de beste roman van deze eeuw. Zijn recentste roman, Zuiverheid, kwam uit in 2015. Franzen woont in Santa Cruz, Californië.
â??Franzens intens absorberende roman is vermakelijk, ondraaglijk en soms onverwacht opbeurend â?? in één woord, uitmuntend.â?? Kirkus Reviews(starred review)
â??Franzen is terug met een ingrijpend en meesterlijk onderzoek naar de veranderende cultuur van het Amerika van de vroege jaren zeventig (â?¦). Het is onweerstaanbaar.â?? Publishers Weekly WEEKLY (starred review)
Over De correcties:
â??Met voorsprong het beste boek dat ik in jaren gelezen heb. Het enige slechte is dat het jammer genoeg na 502 paginaâ??s ophoudt.â?? Yves Desmet, de Morgen
Over Vrijheid:
â??Laten we er niet omheen draaien: Jonathan Franzen heeft met Vrijheid een meesterwerk geschreven.â?? Hans Bouman, de Volkskrant *****
Over Zuiverheid:
â??Hij is op zijn best wanneer hij de verrotte verhoudingen tussen ouders en kinderen beschrijft: de jaloezie, de apenliefde, de teleurstelling, de haat, de wederzijdse geheimen.â?? Pieter Steinz, NRC Handelsblad ****
PX9789044639186

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jonathan Franzen  
Originele titel
(29)
Crossroads
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
27/09/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
229mm, 150mm, 49mm
Pagina's
(8)
592
Druk
(30)
6
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product