De vier windstreken

Kristin Hannah

€ 20,99
€ 19,73 € 1,26 korting
Inclusief btw
In een onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa kiezen: vechten voor het land waar ze van houdt, of vertrekken, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

Een indringend portret van een van Amerikaâ??s meest bepalende tijdperken: de Grote Depressie van de jaren dertig


Texas, 1934. Miljoenen mensen zitten zonder werk en langdurige droogte heeft het leven op de Great Plains stevig in zijn greep. Boeren vechten om hun land en hun inkomsten te behouden aangezien de oogsten schraal zijn, het water opdroogt en stofstormen hen dreigen te begraven. Een van de donkerste episodes van de -Grote Depressie, de periode van de Dust Bowl, is aangebroken.


In deze onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa Martinelli â?? net als -zovelen â?? een pijnlijke keuze maken: vechten voor het land waar ze van houdt of naar het westen trekken, naar Californië, het land van melk en honing, op zoek naar een beter leven voor haar gezin.


De vier windstreken is zowel een indrukwekkend portret van Amerika en de Amerikaanse droom, gezien door de ogen van een moedige vrouw, als een ode aan hoop, doorzettingsvermogen en de veerkracht van de menselijke geest.De vier windstreken in de pers


â??Zeer goedâ?¦ Een rijk, voldoening gevend boek over familiebanden, doorzettingsvermogen, en vriendschappen en standvastigheid van vrouwen.â?? Booklist (starred review)


â??De kracht van Hannahs proza brengt de personages tot leven op een manier die je aan de paginaâ??s gekluisterd houdt. Je zult hun overwinningen vieren, rouwen om hun tragedies, en hun moed prijzen.â?? Associated Press


â??Een episch verhaal over ontberingen en liefde... Groots en meeslepend.â??USA TodayKristin Hannah is een New York Times-bestsellerauteur van meer dan twintig romans. Ze woont in het noordwesten van Amerika en op Hawaii.

PX9789022593226

Productspecificaties

Auteur
(7)
Kristin Hannah  
Vertaler
(27)
Carolien Metaal  
Originele titel
(29)
The four winds
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Gezinsleven fictie,   Historische fictie,   Verhalend thema: sense of place  
Thema periode
(66)
VS: crisis van de jaren ‘30 (1929 - 1939)  
Thema locatie
(67)
Texas  
Trefwoorden
(73)
amerika,   amerikaanse droom,   crisis,   droogte,   dust bowl-tijdperk,   grote depressie,   historisch,   platteland,   texas,   verenigde staten  
Fonds
(28)
Boekerij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
01/07/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
214mm, 141mm, 37mm
Pagina's
(8)
464
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product