Bloemen voor mijn dochter

Sarah Jio

€ 12,99
€ 12,21 € 0,78 korting
Inclusief btw
Als Caroline brieven vindt van een Joodse weduwe uit de Tweede Wereldoorlog, heeft dat grote gevolgen, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 12 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 12 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,60.

Twee vrouwen zijn met elkaar verbonden door de oorlog, de stad Parijs, een mysterieuze stapel liefdesbrieven en door de tijd

Een vrouw komt bij in het ziekenhuis, ze is in de war en lijdt aan geheugenverlies. Ze krijgt te horen dat ze Caroline heet en al jaren een eenzaam en teruggetrokken leven leidt in een appartement aan de Seine. Verder is het enige houvast dat ze heeft wat vage flarden van herinneringen aan een man en een jong kind, en Caroline probeert uit alle macht haar verleden terug te krijgen.

Als Caroline naar huis mag, vindt ze daar in een kast een stapel brieven van ene Céline, een jonge weduwe die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader en dochter in hetzelfde appartement woonde en die werkte in een bloemenwinkel. Geschokt leest ze over de nazicommandant die Céline chanteerde met haar Joodse afkomst en haar dwong zijn minnares te worden. Over de afschuwelijke dingen die Céline moest doen om haar innig geliefde dochter te beschermen. Naarmate Caroline verder leest, komen er steeds meer herinneringen boven, en langzamerhand realiseert Caroline zich hoe sterk de overeenkomsten tussen haar en Céline zijn.

In de pers

â??De structuur versterkt de spanning: hoofdstukken vertellen om en om over Caroline en Cosi. Voeg hieraan toe een flinke dosis romantiek, sympathieke karakters en een prettige schrijfstijl en succes is verzekerd.â?? NBD Biblion

â??Sarah Jio staat garant voor meeslepende romans vol spanning en romantiek.â?? Libelle

â??Een uitstekend geschreven boek â?? met heftige passages â?? dat nog wel even na-echoot.â?? Nederlands Dagblad

Sarah Jio is een New York Times-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en heeft ze geschreven voor onder andere Glamour, O, The Oprah Magazine en SELF. Haar romans worden in 27 landen vertaald.

PX9789022592632

Productspecificaties

Auteur
(7)
Sarah Jio  
Vertaler
(27)
Harmien Robroch  
Originele titel
(29)
All the flowers in Paris
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Historische fictie,   Romantiek  
Thema periode
(66)
Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945)  
Thema locatie
(67)
Frankrijk  
Trefwoorden
(73)
geheugenverlies,   herinneringen,   liefde,   minnares,   nazi,   parijs,   tweede wereldoorlog,   verraad  
Fonds
(28)
Boekerij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
03/05/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 140mm, 29mm
Pagina's
(8)
352
Druk
(30)
5
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product