Verzameld werk

Willem Elsschot

€ 50,00
Inclusief btw
Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 50 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 50 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,50.

Willem Elsschot behoeft weinig introductie. Hij schiep een relatief klein oeuvre, dat meer dan zestig jaar na zijn dood nog altijd getuigt van zijn zeldzame schrijftalent. Als geen ander weet Elsschot haarfijn, met haast chirurgische precisie, de menselijke ziel bloot te leggen.
Zijn romans kenmerken zich door een groot psychologisch inzicht, een mooie milde ironie, een buitengewoon scherpe geest en een aanstekelijk gevoel voor humor. En vooral ook door mededogen. Mededogen met de zoekers, de ploeteraars, de dromers. En zijn poëzie wordt zelfs geciteerd in de Tweede Kamer.
Elsschot is altijd populair gebleven in Nederland en Vlaanderen, en zijn romans zijn in vele talen vertaald. Bij Athenaeum verschijnt nu weer het Verzameld werk. Het hele magistrale oeuvre in één band. Om te lezen en te herlezen. Want Elsschot leeft.
Willem Elsschot is het pseudoniem van Alfons de Ridder. Geboren in Antwerpen als zoon van een bakker doorloopt de kleine Alfons met goed gevolg de lagere school en gaat naar het Athenée Royal. Daar blijkt hij niet goed genoeg mee te kunnen komen, omdat e
PX9789025307912

Productspecificaties

Auteur
(7)
Willem Elsschot  
Illustrator / tekenaar / fotograaf
(26)
Van Hugten, Peter  
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair  
Fonds
(28)
Athenaeum  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
02/03/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
222mm, 146mm, 54mm
Pagina's
(8)
848
Druk
(30)
7
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product