Dubbelblind

Edward St Aubyn

€ 22,50
€ 21,15 € 1,35 korting
Inclusief btw
St. Aubyn, Edward, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Als Olivia een nieuwe liefde ontmoet, de bioloog Francis, net op het moment dat haar beste vriendin Lucy terugkeert uit New York, wordt haar serieuze academische bestaan opgevrolijkt. Haar band met Francis is al meteen verrassend intiem. Olivia wil haar nieuwe levensgeluk dolgraag delen met Lucy, maar Lucy heeft zelf nieuws dat het drietal heel dicht bij elkaar zal brengen.
In de maanden die volgen zullen ook Oliviaâ??s ouders, beiden psychoanalyticus, Lucyâ??s baas Hunter en een jonge buitenstaander, Sebastian, nauw betrokken raken bij deze vriendenkring.
In zijn grote nieuwe roman Dubbelblind behandelt Edward St Aubyn themaâ??s als erfelijkheid, vrijheid en de verhalen die we over onszelf vertellen. Hij schrijft overtuigend over ecologie, psychoanalyse, genetica en neurowetenschap, maar ook, en misschien nog wel meer, over liefde, angst en moed. Met zijn kenmerkende vlijmscherpe en geestige observaties schetst St Aubyn een meeslepende wereld waarin intelligentie en nieuwsgierigheid, hebzucht en menselijkheid om voorrang strijden.

Edward St Aubyn (1960) is een van de grootste Britse schrijvers van onze tijd. Zijn bekendste werk is de vijfdelige romanserie over de familie Melrose, waarvan het vierde deel, Moedermelk, in 2006 werd genomineerd voor de Booker Prize. In 2018 werd de reeks verfilmd als Patrick Melrose, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. De serie kreeg twee BAFTA Awards.

â??Dubbelblind is in emotionele zin overtuigend en in intellectuele zin fascinerend. De bespiegelingen en dialogen begeven zich op het raakvlak van wetenschap en de nijpende kwesties die de mensheid momenteel in hun greep houden. Ik kon het niet wegleggen.â??
Ian McEwan

â??Dubbelblind is een grote ideeënroman, waarin de personages experimenteren met medische wetenschap, psychologie, verdovende middelen, religie en meditatie â?? dit alles om zelfinzicht te verwerven en rust te vinden. Maar al is deze roman nog zo cerebraal, hij is ook diep doorvoeld, aangezien St Aubyn al decennia over deze onderwerpen nadenkt.â??
The Guardian

â??Dit is een roman met een ziel. Dubbelblind is zowel intelligent als diep menselijk en St Aubyn bewijst eens te meer dat hij een van de meest inspirerende schrijvers is binnen de hedendaagse Engelse literatuur.â??
The Spectator

â??Dit is een eersteklas ideeënroman, die niet alleen vermakelijk is, maar ook tot denken aanzet, om nog maar te zwijgen van het genot dat hij op zinsniveau biedt.â??
Daily Mail
PX9789044647099

Productspecificaties

Auteur
(7)
Edward St Aubyn  
Vertaler
(27)
Nicolette Hoekmeijer  
Originele titel
(29)
Double blind
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair,   Romantische spanning  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
21/04/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
214mm, 137mm, 27mm
Pagina's
(8)
288
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product