Exces

Persis Bekkering

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Na een instabiele jeugd die haar langs een rijtje dubieuze vaderfiguren voert, staat danseres Nim op het punt volwassen te worden. Ze heeft de tijd mee: de jaren tachtig zijn bijna voorbij, de economie trekt aan, alles wordt nu alleen nog maar beter. Wanneer de laatste vader sterft, stort Nim zich in een nieuwe jeugdcultuur die massaâ??s mensen dansend in extase bij elkaar brengt. Een uitbundig leven langs de epicentra van de westerse cultuur volgt, met nachten zonder slaap en een eindeloze stroom geliefden. Toch heeft Nim het gevoel niet vooruit te komen. Want waarom voltrekt zich steeds dezelfde ramp? Waarom lijkt de tijd zich alleen maar te herhalen? Exces is een vertelling met het repetitieve ritme van techno. Een even uitdagende als melancholische roman over het afscheid van de toekomst in een heden dat permanent in crisis is, en een ode aan de ravebeweging, als laatste echo van de utopieën van de twintigste eeuw.
Persis Bekkering (1987) is literatuurcriticus voor NRC Handelsblad en schrijft columns, proza en essays voor onder andere De Gids, Mister Motley en De Nederlandse Boekengids. In 2018 debuteerde ze met de roman Een heldenleven (shortlist ANV Debutantenprijs).
Over Een heldenleven:
â??Het romandebuut van Persis Bekkering is knap gecomponeerd en in welgevormde taal gegoten.â?? De Volkskrant
â??Haar nabokoviaanse fancy prose style vonkt en schittert regelmatig.â?? De Groene Amsterdammer
â??Dit fraaie debuut is een ode aan kunst.â?? Dagblad van het noorden ****
â??Een heldenleven is een geraffineerde roman, wonderlijk gelaagd en magistraal geschreven â?? het zou mij verbazen als er dit jaar nog een sterker debuut dan dat van Persis Bekkering verschijnt.â?? Hanna Bervoets
â??Hoewel de geest van Mulisch door Een heldenleven waait, weet Bekkering te ontsnappen aan de schaduw van een grootmeester. Nooit heb je het gevoel dat je een debuut aan het lezen bent.â?? Roderik Six, Knack
PX9789044638189

Productspecificaties

Auteur
(7)
Persis Bekkering  
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
19/05/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
200mm, 125mm, 22mm
Pagina's
(8)
272
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product