De afwijking

Dries Muus

€ 20,99
€ 19,73 € 1,26 korting
Inclusief btw
Muus, Dries, Paperback
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

De afwijking van Dries Muus is een buitengewoon originele coming-of-ageroman. Vlak voordat de veertienjarige Mattias Groen het voetbalveld op stapt bij zijn nieuwe club, maakt hij een afspraak met de goden. In ruil voor een toekomst als profvoetballer mogen ze hem alles aandoen. Het werkt: Matty verovert een basisplaats, blijft scoren en er is zelfs sprake van interesse uit het buitenland.

Dan gooit een kleedkamerschandaal zijn leven overhoop. De wereld stort zich op hem, Mattyâ??s moeder en zijn trainer dringen niet meer tot hem door, en zijn gevecht brengt ook hun eigen weggedrukte leed naar boven. Terwijl ze blijven proberen de jongen door de ellende heen te slepen, duwen ze hem met elke poging ongemerkt dichter naar de afgrond.

De afwijking is een krachtige psychologische roman: een springlevend driedubbelportret van een verscheurde jongen, een gebroken moeder en een trainer met een geheim. Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen.

â??Muus weet dus waar hij het over heeft, en dat is voelbaar van de eerste tot de laatste pagina. Met verve beschrijft hij de gevoelswereld van de jonge speler die langzaam wegzakt in een moeras van onzekerheid, zelfwalging en onbeantwoorde prestatiedruk. [â?¦] Voetbal vormt in De afwijking de rode draad waarlangs Mattyâ??s worstelingen met zijn seksualiteit zich langzaam ontvouwen. Maar voor de lezer is het in de eerste hoofdstukken onduidelijk of Matty daadwerkelijk gay is â?? net zo onduidelijk als voor Matty zelf.â?? â?? De Correspondent

Dries Muus (1985) studeerde filosofie en sociologie in Amsterdam. Hij was redacteur van Propria Cures en schreef over literatuur voor onder meer Vrij Nederland en De Correspondent. Momenteel bespreekt hij Nederlandse fictie v

PX9789026352003
1 Item

Productspecificaties

Auteur
(7)
Dries Muus  
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair,   Gezinsleven fictie,   Hedendaagse levensstijl fictie,   Sportfictie,   Voetbal  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
23/04/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 136mm, 22mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product