De rivier

Karl Marlantes

€ 27,99
Inclusief btw
roman, Marlantes, Karl, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 27 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 27 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,35.

Een verbluffende, omvangrijke vertelling over de pioniersjaren in de Verenigde Staten, nu in luxe paperback

Aan het begin van de twintigste eeuw, wanneer de revolutie in Rusland ook haar tol eist in Finland, zien de drie Koski-kinderen â?? Ilmari, Matti en hun zus Aino â?? zich gedwongen om naar de Verenigde Staten te vluchten. Niet ver van de majestueuze Columbia-rivier voegen zij zich bij andere Finnen in een houtkapgemeenschap in het zuiden van Washington, waar de eerste ontginning van de kolossale oerbossen tot snelle ontwikkeling leidt en waar een radicale arbeidersbeweging wordt opgericht.

De broers Ilmari en Matti worden geconfronteerd met zowel de opwinding als het gevaar van deze wildernis rond het grensgebied â?? het beklimmen en kappen van bomen van wel honderd meter hoog â?? terwijl Aino, die als sterke en onafhankelijke vrouw meer van boeken houdt, zich inzet voor de organisatie van de eerste vakbonden in de industrie. Ze proberen alle drie een nieuw thuis op te bouwen in een Amerika dat razendsnel aan het veranderen is, maar ze trachten tegelijkertijd ook vast te houden aan tradities die ze van huis uit hebben meegekregen.

De rivier is een episch familieverhaal over het volgen van dromen, het waarmaken van ambities en welke offers dat vraagt.

In de pers

â??Een levendige, kleurrijke roman, een emotionele topervaring.â?? **** De Limburger

â??Een boeiend en leerzaam boek voor lange lockdown-winteravonden.â?? NRC Handelsblad

â??Wie van een dik, historisch, sociaalbewogen familie-epos houdt dat zich uitstrekt over generaties, zit bij Marlantes gebakken.â?? VPRO Gids

Karl Marlantes studeerde aan Yale University en Oxford University en diende als marinier in de Vietnamoorlog. Hij ontving meerdere onderscheidingen waaronder twee keer de Purple Heart. Matterhorn, waaraan hij dertig jaar werkt

PX9789029093798

Productspecificaties

Auteur
(7)
Karl Marlantes  
Vertaler
(27)
Frans Reusink  
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Familiesaga’s,   Historische fictie,   Verhalend thema: interior life  
Thema periode
(66)
Vroeg 20e eeuw ca. 1900 tot ca. 1950  
Thema locatie
(67)
Middenwesten  
Trefwoorden
(73)
amerika,   dromen,   familie,   feminisme,   finland,   houtkap,   immigranten,   matterhorn,   overleven,   vakbonden  
Fonds
(28)
J.M. Meulenhoff  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
02/08/2022
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
237mm, 166mm, 69mm
Pagina's
(8)
768
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product