Brave honden halen de Zuidpool niet

Hans-Olav Thyvold

€ 19,99
€ 18,79 € 1,20 korting
Inclusief btw
Thyvold, Hans-Olav, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Brave honden halen de Zuidpool niet van Hans-Olav Thyvold is een humoristische en emotionele roman over de hechte band tussen een vrouw en haar hond.

Honden zijn de trouwste metgezellen.

De hond Tassen luisterde naar slechts één persoon: de oude majoor Thorkildsen. Wanneer die overlijdt zijn hij en mevrouw Thorkildsen op elkaar aangewezen. Tassen rouwt en eet te veel, en mevrouw kijkt steeds vaker te diep in het glaasje. Elke avond vertelt ze aan Tassen het verhaal van de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen en hoe die met een roedel honden de Zuidpool bereikte na een tocht vol ontberingen.

Hun rust wordt verstoord door de komst van mevrouw Thorkildsens zoon en schoondochter. Die willen haar laten opnemen in een verzorgingshuis en zelf hun intrek nemen in de riante woning. Wat moet er dan van Tassen terechtkomen, vraagt mevrouw zich verontrust af. Geïnspireerd door het verhaal van Amundsen geeft ze het niet zomaar op.

Brave honden halen de Zuidpool niet van Hans-Olav Thyvold is een hartverwarmende roman over onvoorwaardelijke vriendschap, voor fans van Reisverslag van een kat. Zowel sprankelend als melancholisch: over ouder worden en trouw zijn aan jezelf en elkaar.

Lezersreacties:

'Een roman over eenzaamheid, vriendschap, sterfelijkheid en de zin van het leven. Zeer aanbevolen voor dierenliefhebbers.'

'Ik heb er ontzettend van genoten. Tassen en zijn observaties zijn hilarisch.'

Hans-Olav Thyvold (1959) woont in Oslo, Noorwegen. Hij schreef enkele non-fictieboeken, waaronder een over Roald Amundsen, voordat hij zijn fictiedebuut Brave honden halen de Zuidpool niet schreef. Dit zal in meerdere landen verschijnen en wer

PX9789026352584

Productspecificaties

Auteur
(7)
Hans-Olav Thyvold  
Vertaler
(27)
Angelique de Kroon  
Originele titel
(29)
Snille hunder kommer ikke til Sydpolen
Genre
(10)
Literatuur & romans  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair,   Honden als huisdieren,   Verhalend thema: dood, rouw, verlies,   Verhalend thema: liefde en relaties,   Vertaalde fictie  
Thema locatie
(67)
Antarctica|||themalocatie|Noorwegen  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
22/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
222mm, 147mm, 30mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product