Schemering

Francisco Sionil José

€ 22,50
Inclusief btw
Po-on, Sionil José, Francisco, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 22 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 22 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,10.

Schemering is het eerste deel van de Rosales Saga. Een intense beschrijving van honderd jaar Filipijnse geschiedenis in vijf romans, waarin het leven van een familie wordt gevolgd. Schemering beschrijft de vlucht van een boerenfamilie voor de onderdrukking door de Spaanse kolonisator. De onvergetelijke hoofdpersoon, Eustaquio Samson, een jongen die zoveel meer had verwacht van het leven, moet noodgedwongen zijn familie leiden op hun reis. Ver weg bouwen ze aan een nieuw leven in het dorp Rosales, maar ze worden ingehaald door de geschiedenis. De Amerikanen, die eerst hielpen bij het verdrijven van de Spanjaarden, keren zich als nieuwe kolonisator tegen de pas opgerichte Filipijnse republiek. Een episch verhaal over de eeuwige strijd om het bestaan en de innerlijke strijd, tussen oorlog en geweldloosheid, de plicht tegenover het gezin of het land.
In zijn romans, korte verhalen en non-fictie boeken belicht Francisco Sionil José de sociale onderlaag, de klassenstrijd en de koloniale geschiedenis van de Filipijnse maatschappij.
Hij is vooral bekend om zijn epische werk ‘de Rosales Saga’ – vijf
PX9789082827194

Productspecificaties

Auteur
(7)
Francisco Sionil José  
Vertaler
(27)
Gerard Arp  
Reeks
(12)
Reeks Filipijnse literatuur  
Volgnummer
(24)
4
Originele titel
(29)
Dusk
Thema
(64)
Historische fictie  
Trefwoorden
(73)
boerenbestaan,   filipijnen,   kolonialisme,   onafhankelijkheidsstrijd  
Fonds
(28)
Arpenco  
Uitgavedatum
(32)
23/04/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
292
Druk
(30)
1
Nieuw product