Reservekind

Feikje Breimer

€ 23,00
Inclusief btw
Verhaal van de Hemelseberg, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

Liefdevolle verwaarlozing krijgt vorm in dit verhaal over een tienjarig meisje dat opgroeit in de jaren zeventig. Dankzij haar vriendschap met drie honden, de kus van een warm ei, en het warme fluweel van een dode mol houdt zij zichzelf staande. De drogisterij van haar ouders en haar ernstig zieke zusje, dat lijdt aan taaislijmziekte, vormen het decor waarin ze noodgedwongen een plek op de achtergrond heeft. Op de boerderij met de honden en de kippen en in het bos heeft ze haar eigen plek. Kun je een doodgeboren lam tot leven wekken? Zit er een dode Duitse militair op zolder? En mag je het lot in eigen handen nemen als God het laat afweten? Bekijk het leven via de blik van een kind dat op ratten jaagt, de taal van kippen begrijpt en zo nodig het werk van God opknapt als Hij er geen tijd voor heeft. Feikje Breimer schrijft rauw en poëtisch, luguber en origineel.
Feikje Breimer studeerde Taal- en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, was eindredacteur van het maandblad van de Nederlandse Christen Vrouwenbond in Amersfoort in de jaren tachtig, was communicatieadviseur in het Westland in de jaren
PX9789492723871

Productspecificaties

Auteur
(7)
Feikje Breimer  
Medeauteurs
(23)
Feikje Breimer  
Trefwoorden
(73)
aandacht kind,   jaren 70,   leven en dood,   oosterbeek,   taaislijmziekte,   zelfbehoud  
Fonds
(28)
Het Boekenschap  
Uitgavedatum
(32)
24/01/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Nieuw product