De sneeuwpanter

Sylvain Tesson

€ 20,99
Inclusief btw
Tesson, Sylvain, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

â??In Tibet leeft een dier waar ik al tien jaar naar op zoek ben,â?? zei Munier. â??Het houdt zich op in de hooglanden. Je moet enorme afstanden afleggen om het te kunnen zien. De komende winter ga ik er weer heen, ga mee.â??
â??Wat voor dier is dat dan?â??
â??De sneeuwpanter,â?? zei hij.
â??Ik dacht dat die niet meer bestond,â?? zei ik.
â??Dat wil hij ons graag laten geloven.â??
â?? Uit: De sneeuwpanter


Op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf neemt Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie. Midden op de onherbergzame, ijskoude en hooggelegen vlaktes van de Himalaya wacht het groepje onder leiding van de fotograaf op de komst van de zeer schuwe en met uitsterven bedreigde sneeuwpanter. Dit dier op heterdaad betrappen is een moeilijke opgave, waarvoor de kunst van het op de loer liggen moet worden betracht, en dat onder barre omstandigheden.

De sneeuwpanter is het relaas van een extreem avontuur, met prachtige natuurobservaties, reflecties over de teloorgang van de aarde en rake beschrijvingen van hoe de expeditieleden met elkaar omgaan. Het is een van de grootste literaire successen in Frankrijk van de laatste jaren. Het boek, waarvan de vertaalrechten wereldwijd zijn verkocht, werd bekroond met de Prix Renaudot. Van de Franse editie werden al meer dan 400.000 exemplaren verkocht.
Reiziger, filosoof en avonturier Sylvain Tesson (1972) is een bekende en zeer populaire hedendaagse Franse schrijver. De Arbeiderspers publiceerde eerder van hem Zes maanden in de Siberische wouden (Prix Médicis 2011), Berezina (Prix de
PX9789029542609

Productspecificaties

Auteur
(7)
Sylvain Tesson  
Vertaler
(27)
Eef Gratama  
Originele titel
(29)
La Panthère des neiges
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair,   Filosofie,   Natuur en de natuurlijke wereld: algemeen,   Reisverslagen  
Thema locatie
(67)
Tibet  
Fonds
(28)
De Arbeiderspers  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
10/02/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
201mm, 125mm, 16mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product