De onsterfelijken van Teheran

Ali Araghi

€ 24,99
€ 23,49 € 1,50 korting
Inclusief btw
Araghi, Ali, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

Als Ahmad tien jaar is, verliest hij zijn vader en zijn stem. Volgens zijn overovergrootvader, die in een holle boom op het erf woont, rust er een vloek op de familie: in elke tweede generatie zal de eerste zoon onsterfelijk zijn. 'De katten hebben er iets mee te maken,' vertelt hij, de katten die de politieke onrust gadeslaan in de straten van Teheran waar Ahmad jaren later rondzwerft. Hij ontpopt zich van radicaal dichter tot politicus met een prijs op zijn hoofd; van straatschoffie tot vader van twee bijzonder getalenteerde dochters. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, schrijft Ahmad een liefdesgedicht dat zo krachtig is dat het verbrandt zodra het wordt opgeschreven. Dit gedicht zal het belangrijkste wapen worden in de revolutie tegen de Sjah.
De onsterfelijken van Teheran is het magische, meeslepende verhaal van één familie die zich staande probeert te houden in een verdeeld land.
'Een adembenemende familiesaga in de traditie van Honderd jaar eenzaamheid van Márquez.' The Chicago Review of Books

Ali Araghi is auteur en vertaler van Iraanse afkomst. Hij studeerde klassieke talen aan de Universiteit van Teheran en vertaalde Samuel Beckett naar het Perzisch. Op dit moment promoveert hij in comparatieve literatuur aan de Washington University in St.
PX9789046827529

Productspecificaties

Auteur
(7)
Ali Araghi  
Vertaler
(27)
Nan Lenders  
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Fictie: algemeen en literair,   Historische fictie,   Magisch realisme  
Thema locatie
(67)
Iran  
Fonds
(28)
Nieuw Amsterdam  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
01/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
230mm, 150mm, 36mm
Pagina's
(8)
480
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product