Ondertussen in Dopamine City

Dbc Pierre

€ 25,00
Inclusief btw
Pierre, DBC, Paperback
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 25 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 25 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,25.

De ingenieuze en groots opgezette nieuwe roman van DBC Pierre vertelt het verhaal van rioolwerker en weduwnaar Lonregan ('Lon') Cush. Hij wordt ontslagen bij de afdeling Environmental Services van Octagon, een zeer schimmig bedrijf dat het volledig voor het zeggen heeft in de fictieve Amerikaanse stad waar Lon met zijn twee kinderen woont. Machines nemen voortaan Lons werk over.
Lon staat ver af van de snel veranderende maatschappij die volledig in de greep is van nieuwe media en technologie. Hij dreigt bovendien elk moment de voogdij over zijn zoon en dochter kwijt te raken aan zijn schoonmoeder. In een poging om een aan zijn dochter uitgedeelde klap goed te maken, geeft hij haar wat zij het allerliefste wil: een eigen smartphone. Vanaf dit moment belandt zowel dochter Shelby als Lon via hun scherm steeds dieper in die alternatieve onlinewereld, waarbuiten sociaal contact nauwelijks nog plaatsvindt en waarin ieders activiteit door Octagon nauwlettend in de gaten gehouden wordt. In hoog tempo wordt de tastbare wereld slechts een verlengstuk van wat zich online afspeelt. Het resultaat is een dystopische samenleving, gedomineerd door algoritmes. Lon blijft zich verzetten en zakt steeds verder weg in het moeras van de technologie.

De in Australië geboren auteur DBC (Dirty But Clean) Pierre, pseudoniem van Peter Finlay, baarde opzien met zijn romandebuut Vernon God Little. Toen hij daarmee in 2003 de Man Booker Prize won, stonden de kranten bol van zijn roerige verleden dat
PX9789463810166
1 Item

Productspecificaties

Auteur
(7)
Dbc Pierre  
Vertaler
(27)
René Kurpershoek  
Originele titel
(29)
Meanwhile in Dopamine City
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Moderne en hedendaagse fictie  
Fonds
(28)
Podium Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
14/01/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
231mm, 150mm, 33mm
Pagina's
(8)
432
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product