Djinn patrouille op de Paarse Lijn

Deepa Anappara

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
roman, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Drie weken geleden was ik nog een schooljongen,
nu ben ik een theeverkoper en een detective

De negenjarige Jai woont in een naamloze stad in het noorden van India. Hij kijkt te veel realityshows over politie, denkt dat hij slimmer is dan zijn vriend Pari (ook al haalt die altijd hogere cijfers) en ziet zichzelf als een betere baas dan Faiz (terwijl Faiz degene is met een baan).

Wanneer een jongen van hun school vermist wordt, besluit Jai de kennis die hij heeft opgedaan tijdens het kijken van Police Patrol in de praktijk te brengen. Met Pari en Faiz aan zijn zijde waagt Jai zich in de gevaarlijkste delen van de uitgestrekte Indiase stad: de bazaar na sluitingstijd en zelfs het laatste metrostation van de paarse lijn. Maar kinderen blijven verdwijnen en het drietal moet doodsbange ouders, een onverschillige politie en kwaadaardige djinns onder ogen zien om de waarheid aan het licht te brengen.

Deepa Anappara groeide op in Kerala, Zuid-India, en heeft elf jaar als journalist in India gewerkt. Voor haar stukken over de impact van armoede en religieus geweld op de educatie van kinderen won ze meerdere prijzen. Ze behaalde een master in Creative Wr
PX9789048848362

Productspecificaties

Auteur
(7)
Deepa Anappara  
Medeauteurs
(23)
Deepa Anappara  
Vertaler
(27)
Anneke Bok  
Originele titel
(29)
Djinn patrol on the Purple Line
Genre
(10)
Literatuur  
Thema locatie
(67)
India  
Trefwoorden
(73)
anappara,   bazaar,   djin,   india,   kidnapping,   kinderen,   patrouille,   politiedetectives,   politiemacht,   slums,   verdwijningen|||tref  
Fonds
(28)
Hollands Diep  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
26/02/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
211mm, 136mm, 29mm
Pagina's
(8)
400
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product