De tijgervrouw van Galina

Téa Obreht

€ 15,99
€ 15,03 € 0,96 korting
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 15 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 15 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,75.

Tijd: het heden. Plaats: een Balkanland, verwoest door jarenlange conflicten.

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis om er kinderen te vaccineren. Onderweg krijgt ze het bericht dat haar geliefde grootvader is overleden, in een veldhospitaal ver weg en onder onduidelijke omstandigheden. Hij was arts, net als Natalia, en ze herinnert zich hoe hij haar vroeger altijd betoverde met zijn verhalen, doorspekt met lokale mythes en legenden, zoals die van de zwervende â??doodlozeâ? man. Haar grootvader was een zeer rationeel mens, maar toch raakt ze ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar deze vagebond, die claimde onsterfelijk te zijn. Terwijl Natalia worstelt met die gedachte, stuit ze op een aanwijzing in haar favoriete roman, The Jungle Book van Kipling, die haar leidt naar het ongelooflijke verhaal van de tijgervrouw van Galina.

Obreht maakt royaal gebruik van de rijke folklore van de Balkan en weeft een veelkleurig tapijt dat het recente verleden van haar geboorteland weergeeft. De tijgervrouw van Galina is een mysterie, een diepgaand emotioneel familieverhaal, en een prachtige illustratie van de complexe geschiedenis van de Balkan.

â??Een zelfverzekerd debuut, waarin Obreht thema's uit oude volksverhalen mengt met recente geschiedenis. (â?¦) Een veilige roman, met gladgeschuurde, afgeronde hoeken, waarover je genietend je handen kunt laten glijden.â?? â?? NRC Handelsblad

'De tijgervrouw van Galina is sowieso al een spectaculair geslaagde roman, maar dat Obreht bovendien pas 26 is, maakt het zonder meer ongelooflijk!' - Marie Claire

PX9789056725631

Productspecificaties

Auteur
(7)
Téa Obreht  
Medeauteurs
(23)
Téa Obreht  
Vertaler
(27)
Anke ten Doeschate  
Originele titel
(29)
The Tiger
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Familiesaga’s,   Moderne en hedendaagse fictie,   Mythes en sprookjes,   Vertaalde fictie  
Thema locatie
(67)
Europa  
Trefwoorden
(73)
balkan,   familieverhaal,   folklore,   legenden,   mythes,   roman  
Fonds
(28)
Signatuur  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
18/10/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 141mm, 32mm
Pagina's
(8)
360
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product