Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer

€ 26,99
Inclusief btw
roman, Pfeijffer, Ilja Leonard, Hardcover
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 26 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 26 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,30.

De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen.

Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is, hoe verontrustend het ook zijn mag, zijn beste boek tot nu toe.
Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het we
PX9789029526227
1 Item

Productspecificaties

Auteur
(7)
Ilja Leonard Pfeijffer  
Medeauteurs
(23)
Ilja Leonard Pfeijffer  
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Moderne en hedendaagse fictie  
Thema locatie
(67)
Europa  
Fonds
(28)
De Arbeiderspers  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
31/12/2019
Uitgavejaar
(74)
2018  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
238mm, 165mm, 52mm
Pagina's
(8)
596
Druk
(30)
12
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product