Onder water

Edgar Dutka

€ 8,50
Inclusief btw
Moldaviet, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 8 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 8 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,40.

ONDER WATER is deel 11 in de serie MOLDAVIET: uit het Tsjechisch vertaalde korte verhalen, novellen en essays.

Hoe steek je de grens van het IJzeren Gordijn over? Voor die vraag ziet een man zich gesteld die het communistische Tsjechoslowakije wil ontvluchten. Uitgerust met een snorkel en een zwembril dwaalt hij door een bos bij de grens dat deels onder water staat. In de vele poelen weet hij zich schuil te houden voor de Grensbewaking. Allengs gaat het niet meer om de vraag hóe de grens over te steken, maar waaróm. Heen en weer geslingerd tussen zijn gevoelens doolt hij verder, besluit terug naar huis te gaan, dan om toch door te gaan. Uiteindelijk staat hij voor het hoge hek aan de grens. Het hek staat onder stroom, maar hij ziet een plek waar hij er onderdoor kan kruipen. Hij kleedt zich helemaal uit en wurmt zich in de ondiepe kuil onder het hek, de vrijheid tegemoet...

EDGAR DUTKA [1941] heeft een bewogen leven achter de rug. De weerslag van zijn ervaringen zijn terug te vinden in zijn alom gewaardeerde werk, waarvoor hij in 2005 de Tsjechische Staatsprijs voor Literatuur ontving.
ONDER WATER werd vertaald en van een informatief nawoord voorzien door Edgar de Bruin.
PX9789078068419

Productspecificaties

Auteur
(7)
Edgar Dutka  
Vertaler
(27)
Edgar de Bruin  
Genre
(10)
Literatuur  
Fonds
(28)
Voetnoot, Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
01/10/2009
Uitgavejaar
(74)
2009  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
165, 106, 6
Druk
(30)
1
Nieuw product