Eva Maria gravin uit Thorn

Jan van Reen

€ 24,95
€ 23,45 € 1,50 korting
Inclusief btw
grootletterboek, Van Reen, Jan, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

Het was in de nadagen van de romantiek toen de Fransen op het eind van de achttiende eeuw ook de lage landen veroverden en er een einde kwam aan het stift en vorstendom van Thorn dat achthonderd jaar had bestaan.

In 1586 werd het stadje Thorn door de keizer van Duitsland tot een vorstendom verheven. Het stift, een vroom lekenklooster, was onderdeel van dit vorstendom waar adellijke dames van zeer hoge afkomst lange of korte tijd verbleven.Eva Maria is een gracieuze schoonheid. Zij houdt niet van de strenge conventies in het vorstendom. Intussen heeft ze de kapitein van de wacht ontmoet, een boerenzoon. Er wordt schande over gesproken dat ze samen met haar oude knecht uit rijden gaat schrijlings in het zadel nog wel. Het maakt haar niets uit hoe haar rokken waaien. Opeens krijgt ze schoon genoeg van de valse vleierijen, de huichelachtige vroomheid en de venijnige blikken die haar achtervolgen om te zien wat ze uitspookt. Ze gaat terug naar haar eigen landgoed en neemt Pepijn mee.Met harde hand bestuurt ze haar bezittingen; Pepijn is haar raadsman geworden. Een troubadour speelt een valse noot, haar kasteel wordt uit liefdeshaat aangevallen en er komt een rechter langs."Fraai vloeiende zinnen en zeer poëtisch taalgebruik gekoppeld aan een meeslepende verteltrant. Een juweeltje, dat me geboeid en ontroerd heeft. De geschiedenis komt tot leven..."- Bert van Nieuwenhuizen

PX9789461537249

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jan van Reen  
Medeauteurs
(23)
Jan van Reen  
Genre
(10)
Fictie  
Fonds
(28)
Aspekt B.V., Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
29/01/2015
Uitgavejaar
(74)
2015  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
240mm, 169mm, 24mm
Pagina's
(8)
384
Druk
(30)
1
Nieuw product