Lyriek uit de Engelse Romantiek

Cornelis W. Schoneveld

€ 16,50
Inclusief btw
75 Gedichten van Wordsworth, Coleridge, Keats, Shelley, en Byron, gekozen en vertaald door Schoneveld, Cornelis W., Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 16 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 16 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,80.

De Engelse Romantiek bevat zeer toegankelijke en geliefde gedichten, zeker in deze bloemlezing die een ruime keuze bevat uit het werk van Wordsworth, Coleridge, Keats, Shelley en Byron, tesamen met getrouwe en poëtische vertalingen in het Nederlands. Naast sonnetten en odes schreven zij gedichten over de levende natuur en het landleven, ook over dieren en vooral vogels, zoals de leeuwerik en de nachtegaal, en over landschappen, rivieren, de zee en vergezichten; en steeds gaan die gepaard met diepgevoelde persoonlijke emoties van extase tot melancholie. Ook menselijke relaties worden veelvuldig uitgediept. Naast droefheid, teleurstelling en verloren liefde komen de verhouding tussen ouders en kinderen, broers en zusters en verwanten aan de orde; tevens passeren folklore, klassieke en middeleeuwse figuren met hun deugden, ondeugden en invloeden de revue. Al deze persoonlijke emotionele uitingen vormen ook een tegenwicht tegen de achttiende-eeuwse verstandelijke Verlichting, de ontspoorde Franse Revolutie, en ook de opkomende Industriële Revolutie, waarbij het persoonlijke welbevinden zich zocht te uiten tegen het algemeen maar o zo onpersoonlijke belang.
PX9789402127232

Productspecificaties

Auteur
(7)
Cornelis W. Schoneveld  
Genre
(10)
Poëzie, Literaire Gedicht  
Fonds
(28)
Brave New Books  
Uitgavedatum
(32)
20/12/2019
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 135mm, 13mm
Pagina's
(8)
221
Druk
(30)
1
Nieuw product